Lokale Jeugdopleiding.

De jeugdopleiding van FC Winterswijk heeft van de KNVB en NMC Bright het certificaat Lokale Jeugdopleiding gekregen. Volgens hoofd jeugdopleiding Wim van Zeist en Gé Boeyink van de commissie Voetbaltechnische Zaken en lid van de werkgroep die de KNVB en NMC Bright bij het onderzoek heeft gesteund, betekent het certificaat dat de jeugdopleiding officieel als goed gestructureerd en georganiseerd te boek staat. Van Zeist: ‘’Dit certificaat maakt duidelijk dat jongens en meisjes hier een fatsoenlijke voetbalopleiding krijgen.’’

Het bestuur van FC Winterswijk liet het onderzoek doen omdat het wilde weten hoe goed de jeugdopleiding is. KNVB en NMC Bright controleerden 64 punten, zoals het technisch beleidsplan, en het niveau van de opleiding. ‘’Die mensen hebben gesproken met jeugdtrainers’’, aldus Van Zeist. ,,Ze hebben de accommodatie doorgelicht en de faciliteiten gecontroleerd. En ze hebben gekeken naar de samenwerking tussen de trainers in verband met doorschuiven van spelers.’’

Tenslotte woonden vertegenwoordigers van de voetbalbond en NMC Bright trainingen bij. ‘’Ze waren heel content met ons werk bij de onderbouw: de kleine veldjes, het aantal balcontacten, het leerklimaat en het spelplezier. De trainers weten wat ze moeten doen’’, aldus Van Zeist.

Het certificaat is drie jaar geldig. Dan volgt een nieuw onderzoek. Boeyink: ‘’Voordeel is dan dat we dan alle informatie op papier hebben.’’

FC Winterswijk website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant