HCW Winterswijk

HCW timmert aan de weg

Sedert November 2018 heeft HCW een nieuwgevormd bestuur. Dit bestuur zal met veel enthousiasme de vereniging dragen en daarbij liggen veel nieuwe ideeën in het verschiet. Naast de handbalexperience in November en Februari en het kersthandbaltoernooi in December welke jaarlijks terugkeren, gaan wij in de zomermaanden naar buiten om te beachen. Beachhandbal is een sport dat up-coming is en door de vorming van een werkgroep Beach handbal binnen HCW willen wij een begin maken om dit vorm te gaan geven. Ook heeft de werkgroep activiteiten een impuls gekregen om nieuwe activiteiten te gaan organiseren voor alle doelgroepen binnen maar ook buiten de vereniging. Kortom genoeg te doen en om met veel plezier naar toe te werken.

 

 

HCW doet mee aan pilot Beach handbal competitie

In oktober 2018 kwam de vraag van het Nederlands Handbal Verbond dat ze voornemens zijn een pilot te starten om een Beach handbal competitie op te zetten in onze regio. Uiteraard heeft HCW zich aangemeld. De teams die het meest geïnventariseerd en opgegeven zijn in onze regio zijn de Dames Senioren, C-jeugd Meisjes, en D-jeugd Gemengd. Deze teams van HCW gaan dan ook deelnemen aan de competitie die zal beginnen op 18/19 mei 2019, 1/2 juni 2019, 15/16 juni 2019 en 29/30 juni 2019. We hebben natuurlijk een prachtige accommodatie tot onze beschikking dus deze gaan we dan ook zeker gebruiken. De wedstrijden zullen op de genoemde data gespeeld worden. Wanneer de wedstrijden in Winterswijk zullen zijn dat wordt spoedig bekend gemaakt als de poule-indeling bij de bond bekend is. Een mooi initiatief van de bond waar goed op gereageerd is door alle verenigingen in de regio’s.

Hierdoor wordt het Beach handbal in de regio op de kaart gezet. Hopelijk wordt het een succes, zodat volgend jaar echt alle teams kunnen worden ingeschreven. Nu hopen op mooi en zonnig weer op de genoemde data dan wordt het een hele gezellige competitie!!

 

Handbal! Iets voor jou?

Uithoudingsvermogen, reactievermogen, wendbaarheid, werpkracht, sprongkracht, snel een sprintje kunnen trekken: als goede handballer ben je bijna een duizendpoot. Je medespelers willen je liefst zo vaak mogelijk aan kunnen spelen, dus ben je telkens bezig met vrijlopen en het afschudden van je tegenstander. Ballen moet je voor en achter je lichaam kunnen vangen, boven je hoofd en tijdens een sprong; met één hand of met allebei.

Handbal is een sport waarin iedereen meedoet, iedereen scoort en iedereen zich ontwikkelt.

Hou jij van uitdagingen? Kun je tegen een stootje? Vind je teamsporten leuk? Hou je van trucjes met een bal?  En vind je het niet erg om flink te zweten? Dan is handbal de ideale sport voor jou! Handbal is namelijk de meest intensieve teamsport die er bestaat! Je gebruikt je hele lichaam en iedereen gaat aanvallen en verdedigen. Even uitrusten kan alleen op de wisselbank. De wedstrijd eindigt nooit een saaie 0-0, want bij handbal kan iedereen scoren!

Om te weten of handbal iets voor jou is, kun je gratis 3 maanden (!) proeflid worden. We snappen dat je met één proefles niet direct weet of deze sport echt iets voor jou is, daarom hebben wij een proef-lidmaatschap opgesteld. Je mag gerust eens komen kijken tijdens één van onze trainingen. De leeftijd indeling, trainingstijden en locaties vind je op onze website:

HCW Winterswijk website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant