Boogschutters zijn blij met de ontwikkelingen.

Na ruim zeven maand kunnen de initiatiefnemers van de Handboog groep: ‘Sharewood Winterswijk’, Erwin Maes en Erwin Ruesink, terugkijken op een zeer geslaagde periode waarin is gebleken dat er in de regio behoefte is aan het outdoor handboogschieten. Ondanks de periode dat er door de diverse Covid-19 maatregelen het één wel en het ander niet mogelijk was, hebben de heren al die tijd ervoor kunnen zorgen dat er geschoten kon worden met natuurlijk in achtneming van de voorgeschreven Covid-19 maatregelen, en dat was nou net de doelstelling die de heren in juni 2020 voor ogen hadden. Namelijk het handboogschieten (weer) mogelijk maken in Winterswijk, en wellicht in een verenigingsvorm.

Vanaf september werd er zowel binnen als buiten geschoten bij Hotel De Lindeboom.

Toen de horeca weer moest sluiten in Oktober is er nadien nog acht weken in Sportzaal De Alma geschoten maar dit bleek toch wel erg in strijd en het gevoel te zijn met doelstelling nummer twee: het outdoor 3D jachtschieten.

Het outdoor schieten in de hoteltuin en het aangrenzende bosperceel is al die tijd een prima locatie geweest en de heren zijn dan ook heel dankbaar voor deze aangeboden prachtlocatie. Helaas kan hier niet gebleven worden omdat de groep te groot wordt en de tuin straks in betere tijden natuurlijk weer opengaat voor de hotelgasten.

Toekomstplannen krijgen kleur.
Wederom moest er worden gekeken naar een nieuwe, grotere locatie, met de mogelijkheden om een eigen 3D parcours te kunnen opzetten zodat er volgens de plannen het ook in de Achterhoek mogelijk wordt om deze groeiende tak van handboogschieten te verwezenlijken, voor handboogschutters uit binnen en buitenland.

Met grote vreugde kan gemeld worden dat deze locatie gevonden is en vanaf maart zal ‘Sharewood Winterswijk’ op de zondagen te vinden zijn rondom de welbekende Italiaanse Meren, in de buurtschap Kotten-Winterswijk.

Deze welbekende camping gelegen aan een schitterende combinatie van bos, diverse kolken en weide met zwemvijver ondergaat momenteel een veelbelovende metamorfose aan haar zuidzijde.

Samen met de daar al gevestigde Paintball Achterhoek, is een unieke samenwerking mogelijk om de terreinen te delen, samen met de uitbaters van deze Camping.

Doordat de totale oppervlakte schiet-ranche viermaal zo groot wordt, is tevens de kans aanwezig om ook de discipline Handboogschieten uit te breiden met Compound en Olympische Recurve boogschutters. Het traditionele schieten, een kale boog met pees en gebruik maken van enkel houten pijlen, waar ‘Sharewood Winterswijk’ voorlopig nog voor staat en om in de sfeer te blijven van de nieuwe locatie is het motto dan ook:

Tradizionale è la nostra passione! ..ofwel: Traditioneel is onze passie!

3D jachtschieten met een lokale knipoog.
Vele denken bij het woord 3D al gauw aan virtuele reality en schieten met zo’n enorme bril op. Maar 3D staat in de handboogwereld echter voor het schieten op levensechte dieren gemaakt van een ‘zelf herstellend’ foam of rubber in een vooral bosrijke omgeving. Afstanden variëren van 3 tot 55 meter, maar de exacte afstand tot het doel is niet bekend wat bij een echte jacht natuurlijk ook het geval is.

Inmiddels zijn er al een aantal van deze 3D-doelen aangeschaft en dit maakt deze tak van de handboogsport enorm aantrekkelijk om te doen in de prachtige natuur van Winterswijk. Er is bewust gekozen om inheemse dieren in deze collectie te verzamelen, het schieten op een leeuw of zebra past nou éénmaal niet in de lokale omgeving en dit maakt het wel uniek in de 3D-parcours wereld, in Nederland.

Voor meer informatie (+ foto’s en filmpjes) is Sharewood te vinden op Facebook, Sharewood Winterswijk,

maar een mail sturen naar Sharewoodwinterswijk@gmail.com kan ook.

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant