Walking handball: Train je een keer mee?

Ben of ken jij iemand die behoort tot de doelgroep 55+ en behoefte heeft om meer te bewegen, en daarbij graag nieuwe mensen wil ontmoeten? Lees dan snel verder en ontdek wat handbalvereniging HCW hierin voor jou kan betekenen!

Na de introductie van het walking football in 2013, hebben het Nationaal Ouderenfonds en het Nederlands Handbal Verbond in 2019 het walking handball gelanceerd. Walking handball is een aangepaste spelvorm van het originele handbalspel, waardoor het geschikt is voor ouderen. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen.

Handbalvereniging HCW is samen met het Nationaal Ouderenfonds, Achterhoek in Beweging en Actief Winterswijk bezig om het walking handball ook in Winterswijk op te zetten. Waarbij naast bewegen ook de nadruk wordt gelegd op het sociale aspect; opgenomen worden in een team en betrokken zijn bij een hechte vereniging.

Ieder weekend wordt op zaterdag- of zondagochtend om 9.00 uur een leuke training verzorgd in sporthal de Spoorzone in Winterswijk, met een duur van circa 45 minuten. Na afloop van de training is er de mogelijkheid om samen met de groep een kop koffie te drinken in sportkantine De Wissel, zodat er een echt teamgevoel ontstaat.

Heb jij interesse om mee te trainen of wil je graag op de hoogte gehouden worden? Schroom dan niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen via walkinghandball@hcw.nl. Laten we er samen voor zorgen dat er een passend aanbod is voor ouderen die graag verantwoord willen sporten.

Sta jij liever vóór de groep? Word dan trainer!

Het opzetten van een nieuwe vorm van handbal en een daar bijbehorend team, vraagt natuurlijk ook om nieuwe enthousiaste trainers. Trainers die het leuk vinden om met deze oudere doelgroep te trainen en zich ervan bewust zijn dat het een aangepaste vorm van handbal is, die een stuk rustiger is. Een trainers certificaat is bij walking handball dan ook niet vereist. Wel wordt een gratis cursus aangeboden vanuit het Nationaal Ouderenfonds, die zeker wordt aangeraden om het beste uit de trainingen te halen.

Naast de cursus zullen de eerste trainingen worden begeleid door iemand van het Nationaal Ouderenfonds.

Lijkt het jou een leuke uitdaging, maar heb jij geen behoefte om ieder weekend in de sporthal te staan? Dan is het ook een optie om met meerdere trainers te rouleren. Het doel van walking handball is immers lekker bewegen en plezier hebben met elkaar!

Heb jij interesse in een rol als trainer? Of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met ons via walkinghandball@hcw.nl.

HCW Winterswijk

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant