Hippische Vereniging Winterswijk: een vereniging voor jong en oud!

De Hippische Vereniging Winterswijk heeft voor iedere beoefenaar van de paardensport wat te bieden. In elke discipline hebben we leden van alle leeftijden, die zowel recreatief de sport beoefenen als ook fanatiek op wedstrijd gaan. De afgelopen maanden konden door de versoepelingen ook weer diverse kampioenschappen plaats vinden voor de wedstrijdruiters. Binnen de vereniging mochten wij twee kampioenen huldigen: Gerrit Beskers werd Nederlands kampioen springen Veteranen en Sofie ten Pas werd Gelders kampioen eventing.

Nederlands kampioen springen Veteranen

Eind augustus werd in Varsseveld het Open Nederlands Kampioenschap springen Veteranen 2021 georganiseerd. Een wedstrijd voor ruiters en amazones die de leeftijd van 40 jaar hebben gepasseerd. Deze wedstrijd werd verreden over drie parcoursen. In de ochtend werd een klassiek parcours verreden, gevolgd door een 2-fasen parcours in de middag. Het derde en laatste parcours was een parcours direct op tijd. Gerrit Beskers kwam aan de start met Joly Coeur in de klasse L. Aan het einde van de drie parcoursen bleken Gerrit en Joly Coeur de beste prestatie geleverd te hebben en mochten zij zich, tot grote verbazing van Gerrit, Nederlands kampioen noemen.

Extra knap: Gerrit springt niet alleen met Joly Coeur. Ook rijdt hij aangespannen en neemt hij jaarlijks deel aan de Slipjacht Winterswijk. Een mooi voorbeeld hoe veelzijdig de paardensport kan zijn!

Sofie ten Pas Gelders kampioen

Op 11 september deed ik samen met mijn pony Presley E The King mee aan de Gelderse Kampioenschappen Eventing in Gelselaar. We vertrokken al vroeg in de ochtend. Als eerst reden wij een dressuurproef die werd beloond met 210,5 en 200 punten. Nadat we klaar waren met onze dressuurproef mocht Presley weer even uitrusten en gingen wij de cross verkennen. Dan loop je langs alle hindernissen en moet je goed onthouden hoe de route loopt. Ook hoor je dan hoelang je over de cross mag doen. Als je te langzaam of te snel bent, krijg je strafpunten.

Na het verkennen van de cross hebben we even tijd gehad om wat te eten en om wat andere combinaties te kijken. ‘s Middags om 15.00 uur moesten we ons klaarmaken voor het springen. Met het springparcours hadden wij 1 balkje. Na het springparcours moesten we naar de dierenarts om te keuren. Ze kijken dan naar hoe de pony loopt en wat zijn hartslag is. Na het crossparcours wordt dit weer door de dierenarts nagekeken om te kijken of het allemaal goed gaat met de gezondheid van je pony. Gelukkig was Presley helemaal goed en mochten wij onze cross starten.

Wauw, wat ging dat goed. Hij sprong alle hindernissen zonder moeite en ging vol gas langs de bomen over de bospaden. Toen we naar de een-na-laatste hindernis gingen vlogen we een beetje uit de bocht waardoor we 3 seconden te laat binnen waren. Het is ook best heel lastig om precies op de juiste tijd binnen te komen. Na een paar spannende uurtjes kwam de uitslag en wij waren kampioen! Ik mocht plaatsnemen op het ereschavot en kreeg een hele mooie deken, een sjerp en een stalplaat met Gelders Kampioen Eventing uitgereikt. Het was echt een hele gave ervaring en ik ben super trots op mijn pony Presley. Toen we thuis kwamen was Presley zijn stal versierd en hebben we nog gezellig taart gegeten. Ik hoop nog heel veel gave wedstrijden te kunnen rijden samen met mijn pony, hij is de beste!

HV Winterswijk

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant