Meddose volleybalvereniging viert in 2022 veertig jarig bestaan.
Bij Mevo staat gezelligheid hoog in het vaandel.

Volleybalvereniging Mevo uit Meddo bestaat op 19 mei 2022 40 jaar. Bij de club is gezelligheid belangrijk, al wordt ook het sporten zelf niet uit het oog verloren.

In 1982 kreeg Meddo de beschikking over een nieuwe basisschool en moderne gymzaal. Het bood sporters uit deze Winterswijkse buurtschap meer mogelijkheden om een zaalsport te beoefenen. Een aantal Meddonaren sloegen de handen ineen om een volleybalclub op te richten, nadat er onder de bevolking veel animo voor bleek te zijn.

Voordat het zover was moeten eerst veel vragen worden beantwoord. Welk bestuursvorm krijgt de club? Een vereniging? Een stichting? Hoe regel je de financiën? Wat moeten er in de statuten komen? Wie doet de trainingen? Om daar achter te komen brachten Astrid Overkamp, André Menting en Fried Tuinte – die samen met Nellie Raben en Ferdi Scholten het eerste bestuur van Mevo zouden vormen – een bezoek aan volleybalvereniging Grol in Groenlo. Daar kregen de Meddonaren de belangrijke boodschap mee dat wanneer ze jonge leden wilden werven ze zeker een goede trainer moesten aantrekken die de jonge aspirant volleyballers gelijk de goede basis technieken kon leren, want anders moest je later de verkeerde aangeleerde dingen weer afleren.

Deze trainer werd gevonden in de ervaren volleyballer Theo Bos uit Winterswijk. De eerste jaren verzorgde hij de trainingen voor alle 3 trainingsgroepen en aangezien er geen kantine was, zorgde het bestuur voor een thermoskan met koffie zodat hij toch even rustig een bakje koffie kon drinken.

Gesponsorde ballen

Als beginnend volleybalvereniging heb je ballen nodig, maar wat doe je als de kas nog niet zo gevuld is? Daarom werden meerdere Meddose bedrijven aangeschreven met de vraag of zij een bal wilden sponsoren. Meerdere ondernemers gaven aan dat wel te willen doen. Als blijkt van dank werd op elke bal een naam van de sponsor met een dikke viltstift geschreven.

De vereniging groeide snel. Al snel na de oprichting had Mevo de beschikking over 3 recreatieve trainingsgroepen met elk 22 spelers. Dat was gezien de ruimte in de zaal het maximum. Daarom werd er een wachtlijst ingesteld en zodra er iemand van een groep stopte kon daar een nieuwe speler mee gaan doen.

Na enkele jaren begon de vereniging ook deel te nemen aan competities. Op het hoogtepunt, rond het jaar 2000, deed Mevo met 5 teams mee aan de competities in Oost-Gelderland; 3 damesteams,  2 herenteams en 1 jeugdteam. Tevens deden er nog 4 recreanten teams mee in de zogenoemde lettercompetitie van de Nevobo.

Zowel de dames als de heren konden destijds goed meekomen in de tweede klasse. Tegenwoordig doet Mevo nog met één dames- en één herenteam mee aan de competitie.

Gezelligheid is altijd een belangrijk component van Mevo geweest. Dat geldt zowel voor de competitieteams als voor de diverse recreantengroepen die de vereniging nog telt. Menig zogenoemde derde helft wordt tot diep in de nacht gevierd in de ‘kantine’ van Mevo: café Spiekerman.

Mevo anno 2021 in het kort

Opgericht:      19 mei 1982

Aantal leden:  ongeveer 100

Accomodatie: Gymzaal ’t Kempken Meddo

Groepen:         Cool Moves Volleybal (CMV) < 11 jaar (trainster Ellen Koldewey)

Meisjes B < 18 jaar (trainster Leah Meeusen)

Dames competitie (trainer Laurens Elferink)

Dames recreanten (trainer Anton Bakhuis)

Heren recreanten (trainer Anton Bakhuis)

Heren competitie (trainer August Groot Zevert)

Zie voor meer informatie: www.mevomeddo.nl

MEC Winterswijk

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant