MEC Winterswijk

Receptie – Vrijdag 17 september 2021
Met circa 250 mensen in de tent, die allen v.v. M.E.C. een warm hart toedragen, werd het een geweldige receptie. Uiteraard begon onze voorziter, Arjan Ongena, de avond met een mooie toespraak. Deze toespraak werd voorafgegaan door één minuut stilte voor Wilco Lensink, lid van v.v. M.E.C. en in het speciaal leider van Heren 4, die op 7 september zeer onverwachts is overleden. Met vele sprekers, onder leiding van ceremoniemeester Robert Woordes, zoals Wethouder Elvira Schepers, een afvaardiging van de KNVB en vele anderen, werd het een avond om niet snel te vergeten. Uit handen van Elvira Schepers nam Arjan Ongena de Koninklijke Erepenning in ontvangst vanwege het 75-jarig bestaan van onze vereniging. De Koninklijke Erepenning is in 1965 ingesteld door Koningin Juliana en is bedoeld voor verenigingen die minimaal 75 jaar bestaan. Uiteraard krijgt deze Koninklijke Erepenning, en het officiële certificaat, een mooi plekje. Met woorden als “v.v. M.E.C. fungeert als een belangrijke spil in het sociale leven binnen Miste en Corle” werd de Koninklijke Erepenning met mooie woorden overhandigd. Vele mooie woorden ook van andere sprekers, naast de vele mooie cadeaus die wij hebben mogen ontvangen van leden, sponsoren, donateurs en collega verenigingen uit de omgeving. Een speciaal woord van dank aan onze hoofdsponsor Vakantiepark De Twee Bruggen, die alle leden van v.v. M.E.C. heeft uitgenodigd om begin volgend jaar op het vakantiepark te komen genieten van een lunch, een drankje en gratis gebruik van de faciliteiten zoals de bowling -en minigolfbanen. Na het officiële gedeelte van de receptie was er nog geruim de tijd om gezamenlijk te genieten van een drankje, na te praten, bij te praten en de vrijdagavond een gezellig, passend, slot te geven.

Jeugdclinic FC de Rebellen – Zaterdag 18 september 2021
Op de zaterdag opende het feestterrein om 13.00 uur en al snel stroomde het publiek naar binnen. Op de kop af 100 jeugdleden vonden hun weg naar v.v. M.E.C., allen spelend onder de SJO M.E.C. / Bredevoort vlag, en zij stonden te popelen om een uur lang training te krijgen van FC de Rebellen. Maar liefst 6 trainers, onder wie Jeroen Heubach, Patrick Pothuizen en Martijn Meerdink, van FC de Rebellen waren aanwezig om onze jeugd te voorzien van een geweldige middag. Over het hele hoofdveld werden activiteiten uitgezet, waarna de spelers in 8 groepen werden verdeeld en stuk voor stuk alle onderdelen afwerkten. FC de Rebellen gaf hierbij de nodige tips om een nog betere voetballer te worden. Onder hun bezielende leiding, en met ondersteuning van onze eigen jeugdleiders, kwamen de spelers na een uur training volledig voldaan het veld weer af. Alle spelers kregen nog wat te drinken, waarna een enkeling huiswaarts keerde maar een groot aantal spelers en ouders nog aanwezig bleef voor de aansluitende wedstrijd tegen FC de Rebellen.

Wedstrijd FC de Rebellen – Zaterdag 18 september 2021
Alsof het niet gekker kon, na deze geweldige jeugdclinic, hadden maar liefst 15 ex-professionals zich verzameld. Van keeper Noah Zeeuw, Andwele Slory, Ruben Schaken, Martijn Meerdink, Jeroen Heubach, Romano Denneboom, Olaf Linderbergh, tot aan Andy van der Meijde waren aanwezig om een unieke wedstrijd te spelen tegen een samengesteld elftal van v.v. M.E.C. Wij traden aan met 3 complete elftallen, in unieke tenues gesponsord door Leugemors Sport Winterswijk. Onze sponsor Gebbink Media had ondertussen alles uit de kast gehaald, van GoPro’s, tot mobiele camera’s en een drone om de gehele wedstrijd vast te leggen. Het resultaat, een prachtige wedstrijd met veel humor, onder leiding van scheidsrechter Dick Jol en een 1-8 uitslag als gevolg. Hiermee was het feest nog niet voorbij, van jong tot oud kon na de wedstrijd op de foto met spelers van FC de Rebellen en hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Het feest werd daarna doorgezet in de feesttent tot laat in de avond.

Feestavond – Zaterdag 18 september 2021
Onder leiding van feestband ‘Achtung’ ging het middagprogramma naadloos over in het avondfeest. Waar iedereen nog genoot van het zonnige weer en gebruik maakte van de faciliteiten van De Stegge, die het gehele weekend het eten verzorgde, gingen we tegen 19.30 uur langzaam allemaal de feesttent in. Vanaf het begin tot aan het einde van de avond rond 23.00 uur was het opzwepen van het publiek wel aan Achtung besteed. Een geweldige avond, waarbij iedereen gretig gebruik maakte van de mogelijkheid eindelijk weer eens helemaal los te gaan tijdens een feest mét een live band. Prachtige toevoeging aan deze avond waren de vele spelers van FC de Rebellen die niet naar huis gingen, maar mee gingen om het avondfeest met ons te vieren. Hier wordt over 10 jaar waarschijnlijk nog steeds over gesproken.

Oktoberfest – Zondag 19 september 2021
Dat je leden, sponsoren, donateurs en iedereen die v.v. M.E.C. een warm toedraagt niet hoeft uit te leggen hoe je een feestje viert, werd wel weer duidelijk op zondag. Een heus Oktoberfest, onder leiding van ‘DJ DouBBle B’, waarbij “Die Original M.E.C. Freunde”, een dweilorkest, en drie speciale ‘Deutsche Gäste’, de voetjes nog eens extra van de vloer lieten gaan. Als zeer speciaal cadeau kreeg iedereen bij binnenkomst van de feesttent, zo rond 12.00 uur, een unieke v.v. M.E.C. bierpul cadeau van Jubileum Hoofsponsor ‘Fysio Gasthuus’ uit Winterswijk. En, iedere bierpul werd door Fysio Gasthuus ook nog eens gevuld met 2 drankbonnen én een bon voor een broodje braadworst van De Stegge. Een collectors item waar gretig gebruik van werd gemaakt, de gehele middag werden de bierpullen rijkelijk gevuld. De boventoon van deze middag was uiteraard de gezelligheid, maar ook aan serieuze zaken werd aandacht besteed. Onze voorzitter liet het uiteraard niet na om Willy Oonk en Hans Lobeek, beide Lid van Verdienste, en Wilco Lensink, die ons helaas ontvallen zijn, te benoemen en gezamenlijk nog eens op hen te proosten. De middag ging over in de avond en rond 19.30 uur werd de laatste bierpul leeggedronken en ging iedereen voldaan, na een heel weekend feest, naar huis.
Tot slot willen wij via de weze weg alle betrokkenen en aanwezigen van het Jubileumweekend hartelijk bedanken. Een feest maak je met z’n allen en dat is gelukt. Een grote dank ook naar alle sponsoren die dit weekend mogelijk hebben gemaakt, met speciale aandacht voor Fysio Gasthuus als hoofdsponsor van het Jubileumweekend. Alle foto’s die op onze site te vinden zijn van het Jubileumweekend zijn gemaakt door Erik de Roos en Anke Lobeek.

MEC Winterswijk

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant