WTC blij met nieuwe accommodatie.

Het WTC-tennispark aan de Groenloseweg is volledig gerenoveerd. De banen zijn vernieuwd, de indeling is verbeterd, er zijn twee padelbanen bijgekomen en het clubgebouw is gemoderniseerd. Het is een prachtig park geworden dat aan alle eisen van een modern en eigentijds tennispark voldoet. En daarmee is het ook een nieuw hoogtepunt voor deze bloeiende vereniging, die dit jaar 75 jaar bestaat.

Het kunstgras van de tennisbanen op het WTC-park was aan vervanging toe. En omdat de banen niet aan de officiële maatvoering voldeden, moest er geschoven worden. Dat was de aanleiding om het park eens grondig onder handen te nemen. En het resultaat mag er zijn.

Hoewel de gemeente de aanleg van de banen voor haar rekening nam, had de vereniging flinke inspraak in hoe het park eruit moest komen te zien. En zo konden heel wat wensen worden vervuld. Zo is de indeling dusdanig veranderd dat alle banen rond het centrale terras zijn gesitueerd. Ook hebben de banen voldoende uitloop, zodat je tijdens het spel de spelers op een andere baan niet stoort. Daarnaast zijn ook de kijkmogelijkheden voor het publiek verbeterd. Alle banen zijn verdeeld in blokken van twee banen, zodat het publiek de wedstrijden vanaf de zijlijn kan volgen.

Derde helft

Het mooie terras is ook een belangrijk onderdeel van het park. Want naast sportiviteit zijn ook de ‘derde helft’, gezelligheid en sociaal contact belangrijk bij WTC. Vandaar dat vrijwel alle leden na de sportieve strijd, onder het genot van een drankje, gezellig napraten in de kantine of op het terras. En ook als je na een wedstrijd op het terras zit uit te blazen, blijft de sportieve tennissfeer rondom aanwezig.

Ook het clubgebouw, dat totaal niet voldeed aan de huidige isolatie-eisen, is flink onder handen genomen. Het pand heeft een nieuwe ‘thermische schil’ gekregen. Verder is het gemoderniseerd en ziet het er fris en eigentijds uit. En hoewel de werkzaamheden nog in een afrondende fase zijn, er zo hier en daar nog bouwmaterialen liggen en het groen nog niet is aangeplant, wordt er al volop gesport en genoten op het nieuwe park.

Nieuwe racketsport

Bij de vernieuwing is het park ook uitgebreid met twee padelbanen. Padel is een jonge sport die snel in opkomst is. Het is sneller, maar ook minder technisch dan tennis. En daarmee is het ook makkelijker te leren. Na een paar keer oefenen kun je met padel al volop speelplezier beleven. Bij WTC zijn ze er dan ook van overtuigd dat padel een hele groep nieuwe leden zal aanspreken.

Al met al maakt de vereniging dan ook een flinke groei door. In een paar jaar tijd is het ledenaantal met bijna 250 leden toegenomen. En de groei zet nog steeds door. Als de groei zo doorgaat, is een ledenstop in de toekomst wellicht denkbaar. Maar voorlopig is iedereen van harte welkom!

Ben je geïnteresseerd? Op de website vind je alle informatie over het lidmaatschap. Kijk op www.wtctennis.nl.

WTC Winterswijk

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant