Diverse sporten voor senioren bij STOA Winterswijk.

Bij STOA Winterswijk (Stichting Ouderen Actief) vindt u tal van mogelijkheden om in actie te komen. Bent u op zoek naar een passende, sportieve en gezellige activiteit dan heeft Stoa misschien iets voor u. Ook goed om te weten dat de deelnemersbijdrage laag is.
Alle informatie is terug te vinden op de website van Stoa: www.stoawinterswijk.nl Bellen mag ook: secretariaat, Jolanda Beijers tel: 0543-517887

Sport en Bewegen

Om vitaal te blijven is het voor iedereen, dus ook voor ouderen belangrijk om te bewegen. Mensen met een gezondheidsrisico of een chronische ziekte hebben eveneens baat bij sporten en bewegen. Bewegen geeft gezondheidswinst, zowel fysiek als mentaal en heeft juist bij de meest inactieve groepen het meeste effect. Plezier in bewegen is daarbij het uitgangspunt . De inhoud van de lessen wordt daarom aangepast aan wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Kom gerust een keertje kijken of meedoen! Kosten 95 euro per seizoen.

Tijden

Maandag (De Vlier) 09.00-10.00 uur
Donderdag (Budocentrum) 09.00-10.00 uur
Donderdag (Bargerpaske) 19.15-20.15 uur
Locatie Sporthal de Vlier, Vlierstraat 7,Winterswijk
Budocentrum, De Huininkmaat 1a, Winterswijk
Sportzaal Bargerpaske, Voorninklaan 1, Winterswijk

Bewegen op de mat

“Bewegen op de mat” is één van de activiteiten van STOA. De les is bedoeld voor mensen die minder goed ter been zijn. De oefeningen worden zittend op de mat uitgevoerd. Meld u aan voor een fijn en gezellig uurtje sporten! Kosten 95 euro per seizoen.

Tijden

Donderdag 10.15-11.00 uur
Locatie Budocentrum, De Huininkmaat 1a, Winterswijk

Tai Chi oefeningen

Taoïstische Tai Chi interne kunsten voor gezondheid is een vorm van Tai Chi die specifiek gericht is op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Het is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. De lessen zijn ook geschikt voor mensen met: reumatische aandoeningen, artrose, fibromyalgie, COPD, hoge bloeddruk, spijsverterings-, knie-, heup,- rug, en nekklachten, stressklachten enz. Tai Chi is leuk om te doen. Het is fijn om alleen of samen met anderen te bewegen en uw eigen lichaam en energie te ontdekken en weer plezier in bewegen te krijgen. Kosten 120 euro per seizoen.

Tijden

Vrijdag 09.30-10.30 uur
Vrijdag 10.45-11.45 uur
Locatie Budocentrum Winterswijk, Huininkmaat 1a, Winterswijk

Volksdansen/Werelddansen

Dansen is plezier voor iedereen. Of je het nu doet om met andere culturen kennis te maken, om je eens een paar uurtjes lekker uit te leven of om in contact te komen met gelijkgestemden, volksdansen geeft een ieder wat hij of zij zoekt. De nadruk ligt op het zelf bezig zijn met dans en bewegen. Daarvoor hebben wij een enthousiaste dansleiding die zorgt voor een gezellige sfeer. Maar bovenal- met veel plezier in dansen. “Zo blijft bewegen een plezier!”. Kosten 60 euro per seizoen.

Tijden

Woensdag 09.45 – 11.45 uur
Locatie Sportzaal de Esch, Rusthuisstraat 30 Winterswijk

Stoelyoga

Er zijn veel manieren om aan je conditie te werken, stoelyoga is laagdrempelig en heeft tegelijk een positief effect op lichaam en geest. Yoga maakt spieren en gewrichten soepeler, bevordert de motoriek en de concentratie, en neemt spanningen weg. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om yoga op de mat te beoefenen. Voor die mensen is stoelyoga ideaal: gewoon yoga op een stoel. Het is door iedereen te beoefenen, overal en altijd. En al zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot. Dat is de kracht van stoelyoga. Voor en na de lessen is er gelegenheid om, op kosten van STOA, een kopje koffie/thee te drinken. Kosten 130 euro per seizoen.

Tijden

Dinsdag 14.00-14.50 uur
Woensdag 11.00-11.50 uur
Locatie Budocentrum, De Huininkmaat 1a, Winterswijk

Koersbal

Zeer geschikt voor senioren die naast eenvoudig en rustig bewegen ook van een beetje wedstrijdspanning houden. Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt een beetje op jeu de boules. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen twee teams van twee personen tegen elkaar. De bedoeling van het spel is, om de bal zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje. De ballen rollen in een boog, omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Komt u vooral een keertje kijken en meedoen! Kosten 30 euro per seizoen.

Tijden

Maandag 13.30-15.30 uur
Dinsdag 09.30-11.30 uur
Vrijdag 14.00-16.00 uur
Locatie Budocentrum, De Huininkmaat 1a, Winterswijk

Alleengaanden

Alleengaanden is een zeer bijzondere activiteiten van Stoa Winterswijk. De bijeenkomst is bedoeld voor senioren (55 plus) die alleen zijn. Voor mensen die de zondag een saaie, lastige dag vinden. Voor een laag bedrag wordt een heerlijke maaltijd geserveerd. Voor en na het eten is er gelegenheid voor een praatje en een spelletje. Kosten voor het eten 12 euro en drankjes voor eigen rekening.

Tijden

Iedere derde zondag van de maand van 11:00 – 16:30 uur
Locatie Restaurant “la Promenade” Markt 24 te Winterswijk

Handvaardigheid

Eens per twee weken komt een groep dames bij elkaar om te handwerken en te knutselen. Deze middag wordt begeleid door een aantal dames. Samen worden vele mooie creaties gemaakt. Natuurlijke staat, net als bij alle andere activiteiten, het sociale aspect hoog in ‘t vaandel. Ook al bent u niet echt creatief aangelegd, maar houdt u van een stukje gezellig of zoekt u de nodige afleiding, dan is dit misschien een heerlijk middagje ontspanning. Kosten 25 euro per seizoen.

Tijden

Eens per twee weken van 14:00 – 16:00 uur
Locatie Recreatiezaal Sleeswijk, Sleeswijkstraat 63 te Winterswijk

STOA Winterswijk

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant