Archeus is de club voor iedereen

Bij Archeus is plaats voor vele sporters. Niet alleen in wedstrijdverband maar ook recreatief en aangepast sporten.

 

Atletiek4You

Atletiek 4 You of kortweg A4Y is een groep voor iedereen voor wie sporten bij een reguliere groep moeilijk is vanwege bijvoorbeeld de hoge eisen, de grootte van de groep en de snelheid van het programma.

Binnen deze groep werken we in kleine groepjes alle onderdelen van de atletiek af. Voor iedereen binnen zijn eigen niveau en mogelijkheden. Wanneer er sprake is van een verstandelijke beperking, motorische beperkingen of ontwikkelingsproblemen zoals ADHD en autisme ben je ook welkom bij deze groep.

De groep staat onder leiding van een groep enthousiaste en deskundige trainers die graag samen met jou het programma afstemmen.

 

Framerunners

De Hunenbulten, het sportcomplex van Archeus aan de Vredenseweg, is ook de thuisbasis van de Alinkers en framerunners van de werkgroep Winterswijk in Beweging. Als bewegen niet zo makkelijk meer gaat vanwege een beperking of aandoening kan het fijn zijn om aangepast te bewegen met hulpmiddelen. 

Op dinsdag en donderdag is iedereen welkom om te komen kijken en zo’n loopfiets te proberen. Voor meer info zie ook www.winterswijkinbeweging.nl

 

Hardlopen

Natuurlijk, hardlopen kun je goed in je eentje. Maar samen met anderen zal je conditie, souplesse en het plezier in de sport aanzienlijk verbeteren. Gediplomeerde trainers stellen een trainingsprogramma samen voor beginners en gevorderden, op elk niveau en voor elke ambitie. Of je nu wil trainen voor een 5 of 10 kilometer of een (halve) marathon, met een verantwoord schema helpen de trainers je toe te werken naar je eigen doel. De trainingen bestaan uit een mix van duurlopen, intervaltraining en loopscholing. Elke dinsdag- en donderdagavond zijn er intervaltrainingen op de baan en duurlopen op de weg en op woensdagochtend traint een sociale en gezellige groep op de baan of het omliggende bosgebied. Op zaterdagochtend zijn er bos- en crosstrainingen het Rommelgebergte en op zondagochtend vertrekken vanaf Archeus meerdere groepen voor een duurloop door het fraaie buitengebied van Winterswijk. In het weekend wordt ook geregeld afgesproken samen naar loopevenementen in de regio en daarbuiten te gaan.

 

Atletiek

Sprinten, hoogspringen, balwerpen, kogelstoten, hordelopen, speerwerpen, verspringen en nog meer! Atletiek is een sport die diverse onderdelen kent. Bij AV Archeus trainen verschillende leeftijdsgroepen mee met atletiek. Bij de Pupillen (tot 11 jaar) worden de onderdelen vaak in spelvorm aangeboden. Bij de Junioren tot en met 19 jaar train je gevarieerd alle onderdelen die aan bod (kunnen) komen in wedstrijden. Het samen sporten en werken aan de technieken zorgt voor plezier binnen de groep. Vanaf 19 jaar kun je deelnemen aan alle onderdelen bij de atletiektrainingen. Je kunt er ook voor kiezen aan te sluiten bij looptrainingen. Als je je meer wilt focussen op middellange afstanden, kun je meedoen met de MiLa-groep! Deze groep richt zich op het sneller worden bij deze afstanden, waarbij veel wordt gelet op techniek en uithoudingsvermogen. Samen kun je dan meedoen aan leuke loopjes! ‘Last but not least’ trainen bijna alle leeftijdsgroepen in het krachthonk. Deze krachttraining draagt bij aan een verfijning van techniek in de atletiekonderdelen en tijdens het lopen, zodat je jezelf hierin nóg beter ontwikkelt! 

 

Meer informatie?

Meer informatie vindt u op www.av-archeus.nl

AV Archeus

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant