Fietsers FTC Wenters wacht na de Dolomieten weer de Winterswijkse Berg

Een deel van de leden van FTC Wenters is afgelopen juni een week naar de Dolomieten geweest. Racefietsers van de B- en C-groep streken neer in het vertrouwde hotel Ustaria Posta van de familie Tavella in Pedraces, in de streek Alta Badia, bijna aan de voet van de Gardena en omringd door de overige steile passen in de Dolomieten.

Het werd een onvergetelijke week met sportieve staaltjes van klim- en doorzettingsvermogen, in combinatie met gezelligheid en een gastoptreden van de lokale held Willy Waldlaufer. Gekoppeld aan prachtig weer en dat mocht een gelukje heten, want de week daarvoor regende het aanzienlijk en de week na ons vertrek sloeg het weer andermaal om. Maar de leden van FTC Wenters hadden geluk, op een enkel buitje na op de eerste dag domineerde de zon en was het meer dan aangenaam warm.

Het was voor FTC Wenters de vijfde maal dat ze te gast was bij de familie Tavella, met wie ze een warme band onderhouden. Het genoegen is wederzijds en Igor Tavella, zelf ooit een begenadigd veldrijder in de periode van Richard Groenendaal, adviseerde bij de routes. Zo reden de Winterswijkers op de laatste dag een prachtige trainingsronde van Igor, met de nodige hoogtemeters en prachtige plekken en vergezichten.

Maar uiteraard ontbraken de bekende bergen niet, zoals bijvoorbeeld de al genoemde Gardena, Pordoi, Sella, Giau en Valporola. Het waren zware maar mooie fietsdagen waarbij de groep zich een enkele keer opsplitste voor een kortere en langere tocht, met een extra klim. De Tre Cime, oftewel de monsterlijke Drie Zinnen, bleef ditmaal buiten schot. Daar waren de leden die de berg al een keer hadden bedwongen, niet rouwig om…

De groep van meer dan twintig leden genoot volop van de fietsweek, die bekroond werd met een observatie van de lokale bekendheid Willy Waldlaufer, die met zijn verrekijker het nodige had meegekregen van de aanwezigheid van de Achterhoekse wielrenners.

Er gingen direct al weer stemmen op voor een volgend bezoek aan Ustaria Posta, dus er zal ongetwijfeld nog een zesde keer komen dat leden van FTC Wenters de Dolomieten aandoen, misschien wel het mooiste fietsgebied van Europa. 

Voorlopig kunnen ze zich, met het winterseizoen voor de deur, weer richten op de Winterswijkse Berg, oftewel het MTB-parcours op de voormalige vuilnisbelt. Lang niet zo hoog als de Dolomietencols, maar zeker niet minder lastig. 

Tijdrit nieuwe stijl bij FTC Wenters (en FTC Kotten)

De traditionele tijdrit bij FTC Wenters, waarvoor ook de leden van FTC Kotten worden uitgenodigd, wordt in een nieuw jasje gegoten zoals de laatste keer al was aangekondigd. Na een individuele tijdrit werd de opzet veranderd in een ploegentijdrit, en wordt de tijdrit – zoals altijd op de laatste zondag in september – weer anders van opzet. Het wordt een verrassende tijdrit, zeg maar een verrassingstocht.

Nog belangrijker dan het sportieve aspect, is het samenzijn na afloop met de goede buren van FTC Kotten. Ze komen altijd trouw en massaal naar de tijdrit en de sfeer is altijd uitstekend. De prijsuitreiking is hilarisch en de winnaars gaan met wisselbekers naar huis. 

Het gaat niet om de snelheid maar om het voorspellen van de gemiddelde snelheid die gereden zal worden, waarbij de lengte van het parcours onbekend is. Degene cq groep die de voorspelde snelheid het dichtst benaderd is winnaar. Of dat dit jaar ook zo is? De opzet wordt veranderd, hopelijk tot genoegen van de leden van beide fietsclubs in Winterswijk. Zowel de leden van FTC Wenters als FTC Kotten stappen na de tijdrit weer over op de mountainbike, voor het ‘winterseizoen’ in het veld en de bossen. De eerste zondag in november is weer traditioneel de Grenslandtocht bij FTC Wenters, een zeer goed bezochte toertocht voor MTB’ers en gravelbikers.

 

Spinningseizoen wordt weer afgetrapt

Het spinningseizoen bij FTC Wenters wordt in de eerste week van oktober weer afgetrapt. Op de dinsdag- en donderdagavond wordt de spinningruimte gevuld door leden die indoor hun conditie op peil willen houden. Dat gebeurt onder leiding van de enthousiaste en gedreven spinningcoaches Jos Martens en Rick van Embden. FTC Wenters heeft een eigen spinningruimte en verzorgt de spinning in eigen beheer. Na afloop kan er worden gedoucht en wordt er nagepraat onder het genot van een drankje.

FTC Wenters doet ook weer mee aan de actie van de Rabobank, waarbij leden van zowel de club als de bank hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete club. In het geval FTC Wenters uiteraard de fietsclub. FTC Wenters krijgt jaarlijks meerdere honderden euro’s op de rekening gestort en dat geld wil de club dit jaar gebruiken als aanzet voor het onderhoud of de aanschaf van nieuwe spinningfietsen. De huidige zijn aan slijtage onderhevig en sommige moeten vervangen worden. Het idee is om ze allemaal in één keer te vervangen.  

 

Clubgebouw in nieuw jasje

Het clubgebouw van FTC Wenters zit in een nieuw jasje. Een aantal leden van de E-groep heeft het clubgebouw van een nieuwe lakverf gezien en daardoor ziet de accommodatie er weer gelikt en netjes uit. De leden hebben er meerdere dagen aan gespendeerd en hebben vakwerk afgeleverd, waarvoor de vereniging hen veel dank is verschuldigd. Ook FTC Wenters kan niet zonder vrijwilligers als deze leden. 

FTC Wenters

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant