Hippische Vereniging Winterswijk

Maandelijks oefenmogelijkheden

Elke eerste zondag van de maand is er volop bedrijvigheid aan het terrein van de Hippische Vereniging Winterswijk. Door verschillende vrijwilligers wordt dan namelijk de mogelijkheid geboden om te oefenen voor jong en oud. Om 10 uur ’s ochtends wordt gestart met een kegeltjesparcours. Voor alle mennende combinaties staat er elke maand een ander kegeltjesparcours klaar zodat zij zich voor kunnen bereiden op de wedstrijden óf gewoon voor het plezier. Aansluitend wordt de bak omgebouwd tot een springparcours. Dit biedt alle ruiters de gelegenheid om te oefenen op hun eigen niveau. De vrijwilligers helpen bij het op de juiste hoogte zetten van de hindernissen en indien nodig wat extra ondersteuning bij het springen van het parcours. Het oefenen is voor eigen leden gratis, aan niet-leden wordt een kleine vergoeding gevraagd. Opgeven is niet noodzakelijk. 

 

Fantastisch seizoen voor Sam Lotus Reuling 

Voor ponyclublid Sam Lotus Reuling kan dit jaar niet meer stuk. Ze vormt nog niet lang een combinatie met Silverstar, maar samen hebben ze in een paar maanden tijd al vele prijzen gewonnen. Door goede resultaten tijdens de selectiewedstrijden, mochten Sam en Silverstar tijdens de Gelderse kampioenschappen aan de start komen in het springen en de dressuur. Tijdens de kampioenschappen wisten ze in de dressuur te eindigen op een elfde plaats. Met het springen wisten ze nog een schepje erbovenop te doen. Met twee foutloze rondes en de hoogste stijlpunten werden ze Gelders kampioen. Hierdoor mochten ze eind augustus aan start komen op de Nederlandse kampioenschappen. Ook hier wisten ze weer foutloos te blijven. Na een spannende paar minuten bleken ze ook hier de beste stijlpunten te hebben gekregen en mochten ze zich Nederlands kampioen noemen!

Ook Anouk Kempers wist zich meerdere keren te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. In de 90 cm bij de pony’s won ze tijdens de Gelderse kampioenschappen de vierde prijs met El Diego des Etoiles. In het springen 1.00m werd Anouik derde met Roxette van ’t Eigenlo. Tijdens het NK eindigde Anouk op een mooie negende en vijftiende plaats. 

 

De herfst is begonnen maar de komende periode zijn er nog volop activiteiten op de accommodatie van de Hippische Vereniging Winterswijk aan de Steengroeveweg:

Elke 1e zondag van de maand: kegeltjesrijden en oefenparcours

17 september: springwedstrijd

24-25 september: dressuurwedstrijd

8 oktober: oefendressuur met Jean-René Luijmes

6 november: onderlinge wedstrijd

19 november: slipjacht

 

Hippische Vereniging Winterswijk

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant