Het Budocentrum Winterswijk

Vijf jaar was Evalijn toen ze op telvisie judo zag.  “Mam, ik wil op judo”.  Wij hadden er zelf nooit aan gedacht, maar vonden het wel direct een goed idee. Het leek ons wel passen bij haar: stoer, beweeglijk, vol energie.

Zo kwamen we terecht bij het Budocentrum in Winterswijk. Na een paar proeflessen bij Harrie was ze nog vastberadener. We waren benieuwd hoe het zou gaan, vol vertrouwen in haar kunnen, maar vooral ook gericht op de wijze waarop de club haar zou ontvangen.

Evalijn is slechtziend en het was ons inmiddels wel duidelijk geworden dat zij zich weinig laat beperken, maar dat succesvol deelnemen vooral ook afhangt van de mindset van de ander. Harrie zag geen problemen: “Ze pikt het wel op”. Het begin van heel veel plezier.

Bartimeus kwam langs met ervaringsbrillen en tips. En daarmee was haar plek binnen het Budocentrum geregeld. Ze is opgenomen als een van allen. Zo voelt zij het en zo voelen wij het. Gewoon als het kan, met een klein beetje aandacht waar nodig.

We waren weinig bekend met de sport, maar hebben het leren kennen als een prachtige sport. Respect, samenwerken, discipline, weerbaarheid, sportiviteit, zelfvertrouwen, grenzen leren, beheersing. Het is zoveel meer als een robbertje stoeien. Het Budocentrum voegt daaraan toe het gevoel dat iedereen evenveel waard is, iedereen wordt gezien: of je nu recreatief of wedstrijden judoot, of je je nu snel ontwikkelt of langzamer, of je één keer per week komt of drie keer. Zo is er plaats voor spel en voor fanatieker trainen. Plezier staat centraal. We zijn heel blij met een club als het Budocentrum, met de enorme inzet voor de kinderen, een club die onze dochter zo op haar plek doet voelen.

Evalijn is nu 11 jaar en voelt zich er als een vis in het water. Tijdens judo voelt ze zich vrij, niet beperkt, sterk. Inmiddels judoot ze in de wedstrijdselectie en ontbreekt het haar niet aan ambitie. We kijken dan ook vooruit naar nog vele jaren judo-plezier binnen deze vereniging.

BUDOCENTRUM Winterswijk

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant