MEC, meer dan voetbal alleen.

vv MEC is opgericht op 15 mei 1945 en bestaat dus al ruim 70 jaren. De naam is de afkorting van de buurtschappen Miste en Corle. De thuisbasis van MEC ligt achter café Den Tappen in Miste. vv MEC heeft al veel jaren een constant ledenaantal van rond de 300, niet alleen afkomstig uit Miste en Corle, maar ook uit Winterswijk en Woold. Onze clubkleuren zijn geel met zwart. Sinds augustus 2011 wordt er intensief samengewerkt met sv Bredevoort.

De dames en de jeugd voetballen samen met sv Bredevoort waarbij ze beurtelings op sportpark ’t Brook in Bredevoort of bij vv MEC bij “Den Tappen” in Miste spelen. Trainingen worden half om half verdeeld, zodat spelers zowel in Miste als in Bredevoort aanwezig zijn. Door de samenwerking zijn we in staat om teams op de been te houden in alle leeftijdscategorieën waarbij in bepaalde categorieën zelfs meerdere teams mogelijk zijn. In het najaar van 2015 zijn de gehele jeugd- en damesafdeling in nieuwe tenues en trainingspakken gestoken.

Naast voetbal heeft MEC ook een belangrijke plaats in het sociale leven in het buitengebied ten westen van Winterswijk. Zo wordt er jaarlijks een grote kerstmarkt gehouden met een groot en bijzonder assortiment aan bijzondere kerststukken. Deze worden in de periode oktober tot en met december door een groep vrijwilligers onder leiding van Anita Oonk in elkaar gezet. Bijzonder is dat een deel van deze groep eigenlijk niets met de voetbalvereniging van doen heeft. Het succes van de kerstmarkt blijkt wel uit de rij met wachtenden, die op de vrijdag al geruime tijd voor opening voor de deur staan om als eerste binnen te kunnen zijn.

Datzelfde geldt ook voor onze corsowagen. Al vele jaren nemen we deel aan het bloemencorso in Winterswijk met een prachtige A-wagen. Deze wordt met veel enthousiasme gebouwd in de periode april tot en met augustus. Op de wagen worden vele dahlia’s verwerkt, die we zelf verbouwen. Voor deze teelt hebben we een groep vrijwilligers die hier met veel plezier en gezelligheid vele uren insteken.

Ook onder deze groep bevinden zich veel personen die niet direct vanuit het voetbal komen, maar met de dahliateelt een gezellige hobby hebben gevonden. In 2017 werden er ruim 650.000 dahlia’s geplukt.

Uiteraard is de basis van onze vereniging het voetbal. Ons eerste herenelftal speelt inmiddels al weer heel wat jaren in de vierde klasse.

Voor een kleine vereniging als de onze een prima prestatie. Ook dit seizoen gaat het naar tevredenheid en staan we keurig in de middenmoot.

vv MEC website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant