Atletiek, moeder der sporten.

Atletiek wordt ook wel de moeder aller sporten genoemd (omdat het de menselijke basisbewegingen lopen, springen en werpen omvat) en is een verzameling van verschillende onderdelen die zijn op te delen in twee categorie├źn: de technische nummers en de loopnummers.

De grote variatie maakt atletiek bij uitstek geschikt voor de jeugd. AV Archeus heeft een bloeiende jeugdafdeling waar kinderen vanaf een jaar of zes alle atletiekonderdelen spelenderwijs leren beheersen.

De pupillen gaan samen naar de Athletics Champs wedstrijden: leuke en leerzame wedstrijden, afgestemd op het ontwikkeling van het kind. Ook onze junioren stimuleren we om samen aan wedstrijden deel te nemen.

De jeugdtrainers van AV Archeus zorgen ervoor dat elk jeugdlid zoveel mogelijk de verschillende onderdelen van de atletiek aangeboden krijgt. Atletiek voor volwassenen is eveneens op Sportcomplex de Hunenbulten te beoefenen.

De loopsport wordt in Nederland door een steeds grotere groep enthousiaste lopers beoefend. AV Archeus biedt voor iedere loper de mogelijkheid mee te trainen. Dus van gezelligheidsloper tot wedstrijdatleet iedereen is welkom.

av Archeus website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant