Heren 1 goed op dreef!

Al een aantal jaar doet Skopein Wivoc heren 1 mee in de promotieklasse en eindigt redelijk consequent in het linkerrijtje. Een aantal jaar geleden heeft de club de ambitie uitgesproken om met zowel heren als dames 1 met eigen jeugd/spelers in de 3e divisie te willen spelen. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar. Vorig seizoen was er voor het eerst sinds jaren een vaste trainer coach in de persoon van Geert Beijers, tevens voorzitter van de club. Onder zijn leiding werd er een fraaie 4e plaats behaald en werd de basis gelegd voor dit seizoen. Met wat puntjes op de I zou er meer in moeten zitten voor dit team.

Dit seizoen krijgt het team training van Rene Klaver en Robert Leukenhaus en wordt de coaching verzorgd door Robert en speler Corne Dingemans. Ook is de groep vanuit het tweede team aangevuld met een sterke buitenaanvaller, Jart van den Berg, die samen met Gerald Mensen en Corne Dingemans de buitenposities bezetten. Op het midden is de samenstelling hetzelfde gebleven met Jesse Linneweever, Nivard Koskamp en Ruben Kruisselbrink.  Fabian Kruisselbrink heeft zich volledig gestort op zijn taak als libero en de spelverdeling is in handen van Martijn Fles en Cas Berendsen. Op de diagonaal speelt de linkshandige Ramon Beernink. Regelmatig wordt het team nog aangevuld met Roel Teunissen vanuit H2 en daarmee is er een evenwichtig team dat op elke positie sterk bezet is. De trainingsintensiteit en mentaliteit wordt duidelijk opgekrikt ten opzichte van vorig seizoen.

Daar waar er vorig seizoen nog wel eens slordige setjes verloren werden is dit seizoen al 7x de nul gehouden (waarvan de laatste 6 competitiewedstrijden) en werd er slechts 1 wedstrijd verloren met 1-3 van eeuwige rivaal Kerkemeijer Gemini die vorig seizoen als 3e eindigden.

Dat het dit seizoen beter loopt blijkt wel uit het feit dat er op 27 januari voor het eerst in 4 seizoenen gewonnen werd van ditzelfde Gemini en wel met de klinkende cijfers 0-4! Ook bracht Skopein Wivoc eerder in het seizoen de enige nederlaag toe aan Orion heren 3, een jong talententeam uit Doetinchem. Het team is meer in balans, er wordt harder gewerkt en daardoor worden er minder fouten gemaakt.

Ook in het bekertoernooi gaat het vooralsnog goed. Na een vrijstelling in de eerste ronde werden er 2 overwinningen behaald tegen eersteklasser Rivo en promotieklasser Tornax. Daarmee is een plekje behaald in de achtste finales waarin Skopein Wivoc het opneemt tegen opnieuw een promotieklasser, Rosstars. Hopelijk kan Skopein Wivoc deze vorm behouden in de rest van het seizoen want dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren in de competitie en in het bekertoernooi.

Wivoc website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant