Het ontstaan van Fusie Club Winterswijk.

Fusie Club Winterswijk is op 1 juli 2013 ontstaan uit een samenwerking van de voetbalverenigingen WVC (1912), vv Winterswijk (1921) en SKVW (1950). De oprichtingsdatum van de oudste vereniging, WVC, van 4 oktober 1912 bleef gehandhaafd voor de nieuwe vereniging. Leden bleven zodoende de volledige looptijd van lidmaatschap behouden en de benoeming van lid van verdienste en ereleden bleef in tact.

FC Winterswijk speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Jaspers, dat in de periode 2010-2013 volledig is gerenoveerd en van zeven velden en een nieuw clubhuis is voorzien.

Van de zeven velden zijn er 5, inclusief het hoofdveld, voorzien van kunstgras.

Het clubhuis bestaat uit een royale kantine, meerder vergader/bespreekruimtes, een wedstrijdsecretariaat en 16 kleedkamers.

Op de hoofdtribune is zitruimte voor 500 toeschouwers en op de zit/staantribune aan de ander zijde is ruimte voor 1500 bezoekers.

De voetbalclub in Winterswijk voor iedereen, dat is het motto van onze vereniging.

Dat betekent dat we proberen om alle leden, ongeacht zijn of haar niveau, zo veel mogelijk plezier te laten beleven aan het voetballen.

Zoals gezegd het plezier staat voorop met een gezonde prestatiedrang.

We vragen van de leden veel verantwoordelijkheid en hopen op die manier met zijn allen één grote vereniging te zijn.

We zijn er trots op dat we deze hele organisatie, met inzet van vele vrijwilligers (Met name op de zaterdag als alle jeugdelftallen spelen) nog steeds op een goede en plezierige manier kunnen voltooien.

U kunt er vele en goede wedstrijden kijken en na afloop is het gezellig in ons clubhuis.

Kortom, het is goed vertoeven bij FC Winterswijk!

FC Winterswijk website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant