Atletiekonderdelen Special Olympics Nationale Spelen 2018 bij Archeus binnen een uur vol.

De Achterhoek is in het weekend van 8, 9 en 10 juni de trotse gastheer van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS).

Dit is een sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Ruim 2500 deelnemers uit heel Nederland doen mee aan 21 verschillende takken van sport gehouden op 15 sportlocaties in de Achterhoek. Sportcomplex de Hunenbulten is deze dagen het strijdtoneel voor de atletiekonderdelen, welke worden georganiseerd door Archeus.

Woensdag 17 januari was het eindelijk zo ver en konden de sporters worden ingeschreven voor deze Special Olympics. Het liep enorm storm en enkele sporten, waaronder atletiek, waren binnen een uur volgeboekt.  De werkgroep SONS van Archeus was blij verrast met deze populariteit en kijkt er naar uit om op 9 en 10 juni de 250 atleten met hun coaches en familie te verwelkomen voor twee mooie, sportieve atletiekdagen.

Een evenement als deze kan niet zonder de hulp van vrijwilligers. We zijn blij met al die hulp die we nu al krijgen aangeboden en hebben al veel functies kunnen invullen, extra ondersteuning is altijd welkom.

Naast sporttechnische vrijwilligers (die zaterdag en/of zondag als juryleden willen helpen) kunnen we ook in de aanloop naar het event nog organisatorische ondersteuning gebruiken en op de dagen zelf hulp bij o.a. opbouw, runners, etc.

av Archeus website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant