Korfbalvereniging Wiko is volop in beweging.

KV Wiko heeft als Winterswijkse korfbalvereniging de ambitie om zowel op prestatie als recreatief niveau een stabiele korfbalvereniging te zijn. Waarbij (spel)plezier en sportiviteit ruimte bieden voor de korfballer op elk niveau.

Om dit te bereiken heeft KV Wiko als uitdaging haar huidige ledenbestand uit te breiden. Dit start bij het behouden van de bestaande leden, zij zijn de ruggengraat van de vereniging. Daarnaast hebben wij diverse activiteiten en initiatieven opgestart om nieuwe (jeugd) leden te interesseren voor de korfbalsport.

KV Wiko is druk bezig met het verzorgen van korfbal clinics op scholen. Zo zijn er vorig jaar diverse clinics gegeven op het Gerrit Komrijcollege om korfbal onder de aandacht te brengen. De reacties zijn erg positief, de leerlingen zijn verrast over het snelle en leuke balspel. En dat het toch best lastig is om de bal door de korf te gooien. Als je dan het spelletje met de leerlingen speelt merken zij pas hoe moeilijk het is om vrij te komen en om dan te scoren.

Korfbal is een heel dynamische sport waarbij je altijd in beweging bent en het vergt veel behendigheid en conditie.

KV Wiko is gevraagd om korfbaltrainingen te verzorgen op de Maria-Sybylla-Merian-Realschule in Duitsland omdat daar korfbal ook gezien wordt als een zeer sociale sport die een aanvulling kan zijn op de reguliere gymlessen.

De trainer van de selectie van KV Wiko en een aantal spelers zullen ook voor de gymdocenten diverse clinics verzorgen om de sport beter te leren begrijpen.

Tijdens het veldseizoen komt André Kuipers, oud korfbal-international en eigenaar van Korfbalstars,  bij Wiko om korfbalclinics te verzorgen voor de spelers van de selectie en de jeugd.

Altijd interessant en boeiend om van een sterspeler tips en nieuwe inzichten te leren.

Ook tijdens de Koningsdagspelen staat er wederom korfbal op het programma. In samenwerking met de korfbalstars zal er een leuke dag worden georganiseerd voor de basisscholen van Winterswijk voor de groepen 1,2 en 3.

KV Wiko website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant