SC. MEDDO, een Kei van een club

Als tijdens de winterperiode het seizoen alweer halverwege is, de trainerscarroussel volop draait en de gesprekken met de teams, trainers en leiders gaande zijn, overkijk je de eventuele knelpunten van je club en hoe je deze denkt op te lossen. Wij zijn als Sportclub Meddo blij dat we nog steeds zelf onze broek op kunnen houden, al is aanvulling van spelers zowel bij de jeugd- als ook bij de seniorenafdeling altijd van harte welkom. Voor deze editie van de Winterswijkse Sportkrant willen we de spotlights richten op de meiden en dames die bij onze vereniging voetballen. Momenteel hebben we één damesteam spelend in de 4de klasse waar ze bij het ingaan van de winterstop de 4de plaats bezetten . Indien nodig wordt het team aangevuld met meisjes uit de JO17 en dames van het 7×7 25+ team, hetgeen naar tevredenheid werkt. De meiden uit de jeugdteams spelen gemixt bij de jongens, momenteel bij JO11-1, JO13-1, JO15-1, JO15-2 en JO171 is dit het geval. Dit werkt prima, meiden worden er sterker van als ze wekelijks trainen met en voetballen tegen jongens. Om de overgang naar de dames soepel te laten verlopen gaan de meiden als tweedejaars JO15, indien mogelijk, een avond in de week meetrainen, worden er een gezellige avond samen, met voetbal en spelletjes georganiseerd, om elkaar beter te leren kennen. Momenteel zijn er voor de doorstroom van meisjes naar de dames nog voldoende speelsters. Voor een stabiele toekomst zou het echter wel wenselijk zijn het aantal spelers wat groter te hebben. Nieuwe leden zijn altijd meer dan welkom en iedereen mag komen meetrainen.

Ook zijn we dit najaar gestart met een groep dames die voetballen in de vrijdagavond competitie. De dames 7×7 groep (25+ ) zijn in Poule 13 al volop aan de competitie bezig. De groep bestaat uit dames die vorig jaar gestopt zijn met spelen in de reguliere competitie, maar het voetballen zelf zeker nog niet kunnen missen, aangevuld met dames die het voetbal na lange tijd weer hebben opgepakt. Dit team traint wel wekelijks, maar speelt dus 1 keer in de maand op de vrijdagavond competitie. Heb je voor deze vorm van voetbal interesse, ook hier zijn nieuwe speelsters van harte welkom.

Dan nog aandacht voor onze 3e groep voetbalsters bij onze vereniging die uitsluitend voor de lol en voor de conditie een balletje trappen in onze prachtige voetbalkooi (Raben Arena), de dames trimgroep. Ook deze 8 dames verwelkomen graag nieuwe leden erbij, want door werk en andere activiteiten is de groep niet wekelijks compleet. We trainen, in onderling overleg, op de maandag of dinsdagavond om 20 uur.

De damesleden bij Sportclub Meddo zijn fanatieke leden, op het veld, maar zeker ook daarbuiten zijn ze volwaardig lid van onze vereniging. We prijzen ons gelukkig met dames in ons bestuur, in onze sponsorcommissie, in de technische commissie, in de kerstactiegroep, bardienstgroepen en vele jeugdtrainers en leiders zijn van de vrouwelijke kunne.

Het Konder ( accommodatie Sc. Meddo ), onze kantine en vergaderruimtes zijn in oktober 1972 opgeleverd en ondanks het goede onderhoud, toe aan een metamorfose. Vooral de kantinevloer, de bar en de koelingen alsmede de verwarming kunnen een update gebruiken vooral ook omdat er energiezuinige alternatieven op de markt zijn. Het mes snijdt aan twee kanten. Het is de bedoeling met hulp van een groot aantal vrijwilligers het werk te klaren. Qua adviezen en offertes betreffende de bouw kunnen we rekenen op de expertise van onze eigen leden en onze trouwe sponsoren.

Tijdens de winterstop werd er voor de jeugd weer het een en ander georganiseerd, zoals een spelregelbewijsavond voor de JO17 met medewerking van de talentvolle scheidsrechter en oud-voetballer van Sc. Meddo, Sven Dorsthorst. Een speciale avond voor de meisjes en de dames om zo de band tussen de vrouwelijke leden hechter te maken. Natuurlijk is er weer een zaterdag gereserveerd voor de FIFA wedstrijden, die op grote schermen worden gespeeld.  (JO11 t/m JO19)

Als vanzelf speelt de jeugd JO8 t/m JO13 weer mee met het Zaalvoetbaltoernooi 2018/2019 zoals door de Winterswijkse Voetbalfederatie  wordt georganiseerd. (december ’18 en januari ’19) in de sporthal te Winterswijk.

Op 9 februari a.s. (onder voorbehoud i.v.m. weersomstandigheden) start Gerrit Oonk weer met zijn populaire training voor de allerkleinsten in de prachtige Raben Arena. Deze vrijblijvende training is er om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het voetbalspel. We doen allerlei voetbalspelletjes en spelen ook een echte wedstrijd. Na afloop is er ranja, om de dorst te lessen van alle inspanningen op het kunstgrasveld. Er zijn geen verplichtingen. Je hoeft geen lid van Sc. Meddo te worden, lekker spelen en nog een drankje toe. Voor  de kleine broertjes en zusjes is er het Wenninkhofje om fijn te spelen als grote broer of zus bij Gerrit voetbalt.

We starten om 10.30 uur en het duurt tot 11.30 uur in voetbalkooi op ons complex.

Mocht je vragen hebben, bel dan met Gerrit Oonk telnr.06-23798759

Onze jaarlijkse Keiloop werd gehouden op 30 december jl. en kon zich weer verheugen in een groot aantal regiodeelnemers met als grote winnaar “onze” man van Archeus, Lars Duistermaat. Maar je weet, als je aan de Keiloop deelneemt ben je zo wie zo al een winnaar (zie bijgaande foto van de allerkleinsten. Voor alle uitslagen kijk even op de site van Sc. Meddo.

Op zondag 6 januari was onze nieuwjaarsreceptie alwaar onze voorzitter Tom de laatste nieuwtjes en plannen deelde met de in grote getale opgekomen leden. Als winnaar van de Gouden Kei (inventieve vrijwilliger) kwam dit jaar Jolanda Scholten Bent naar voren.

sc Meddo website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant