Wat is Nordic Walking?
Nordic Walking is een intensieve vorm van sportief wandelen, waarbij gebruikt gemaakt wordt van speciaal ontwikkelde wandelstokken: de Nordic Walking stokken, ook wel poles genoemd. De bewegingen van de armen, benen en het lichaam zijn tijdens het wandelen met de poles gelijk aan het bewegingsritme bij stevig wandelen. Vrijwel alle spieren van het lichaam worden getraind, zodat er een hoger energieverbruik ontstaat dan bij gewoon wandelen.

Voor wie is Nordic Walking?
Voor iedereen. Voor jong en oud. Voor mensen met reuma-achtige aandoeningen, osteoporose of met hart/ long problemen is dit een prima vorm van wandelen in de buitenlucht.
Voor wie na een operatie de “normale” revalidatie achter de rug heeft is Nordic Walking een prachtige methode om de conditie op peil te houden en zelfs te verbeteren.
Voor mensen, die liever in groepsverband willen lopen is dit ook uitermate geschikt.

Cursussen en activiteiten.
Nordic Walking vereist een goede techniek, wil je geen klachten aan het bewegingsapparaat, rug of schouders krijgen.
Op zaterdag 13 april is er een introductieles voor mensen, die willen ervaren hoe de techniek is. Deze cursus wordt door een gecertificeerde instructeur gegeven. Hiervoor kun je je opgeven bij onderstaand adres. Als je wilt, kun je daarna de basiscursus doen. Deze bestaat uit 5 lessen, waarbij je de techniek en de loophouding aanleert.
Op zaterdag 6 april organiseren we een open dag voor mensen, die er aan denken om het nordiccen weer op te pakken.

Tijden en groepen.
Op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmorgen wordt er in groepsverband met een begeleider gelopen. We lopen in verschillende groepen, afhankelijk van de afstand en het tempo. Meestal wordt er over zandpaden en door het bos in de fraaie omgeving van Winterswijk gelopen.
Een paar keer per jaar organiseren we zogenaamde “verenigingswandelingen”. Alle groepen vertrekken en komen terug op hetzelfde punt, waarna we samen genieten van een drankje en een hapje.

Op 1 maart bestaat onze vereniging 12 ½ jaar. Hier wordt in mei aandacht aan besteed door middel van een mooie wandeling met lunch.

Kosten.
Er zijn geen grote kosten verbonden aan het aanschaffen van materialen, alleen poles en goede wandelschoenen. De contributie bedraagt € 37,50 per jaar.

Kijk ook eens op onze website https://www.nwvw.nl of maak een bezoekje op facebook en like onze pagina.

Inlichtingen: Marietje Oltvoort, 0575-553979 of secretaris@nwvw.nl

NWVW website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant