WTC verwelkomt nieuwe leden

Tennis is een sport voor jong en oud. Nieuwe leden van de Winterswijkse Tennisvereniging (WTC) bestaan dan ook niet alleen uit jongeren, maar ook uit volwassenen van verschillende leeftijden. De vereniging heeft daarvoor een aantrekkelijk programma, ‘Aan tafel’ genaamd. Dit programma is er niet alleen om nieuwe leden te verwelkomen, maar ook om hen te helpen en te begeleiden. Het doel is dat nieuwelingen zich thuis voelen, hun tennisvaardigheid ontwikkelen en zo veel plezier beleven aan tennis.

Het programma voor nieuwe leden van WTC, ‘Aan tafel’, heeft als doel om nieuwelingen stapsgewijs kennis te laten maken met de tennissport en met de tennisvereniging. Het programma bestaat uit verschillende ‘gangen’, waarbij het lidmaatschap van de vereniging wordt gekoppeld aan tennislessen, begeleiding en leuke tennisevenementen voor de deelnemers aan het programma.

Zaterdag was er een gezellige afsluiting van het ‘Aan tafel’-programma van het afgelopen najaar. De middag werd besteed aan een leuk toernooitje, waarbij onderling veel werd gewisseld. Doel was niet om een winnaar te kunnen aanwijzen, maar om samen sportief plezier te beleven. De middag stond onder leiding van Jerry Renskers, tennistrainer bij WTC en leider van het programma. Hij is ook degene die de groep afgelopen periode onder zijn hoede heeft gehad, en is er zeer lovend over. ‘Het is leuk om te zien hoe deze groep het snel oppakt en zich heel goed ontwikkelt. Een aantal van hen gaat zo hard vooruit, dat ze dit jaar zelfs al competitie gaan spelen.’

Begeleiding

Begeleiding is belangrijk voor nieuwe tennissers. Zo kunnen ze zich ontwikkelen en aansluiting vinden binnen de vereniging. Daarom zijn er bij WTC ervaren leden actief als mentor/begeleider. Zij helpen nieuwe leden met hun vragen, houden vinger aan de pols en brengen hen in contact met andere clubleden. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van hun tennisvaardigheid.

Want tennis is leuk. Maar als je nooit hebt getennist, dan moet je in het begin wel even doorzetten. Je moet de basisvaardigheden een beetje onder de knie hebben voor het echt leuk wordt. Goede hulp en begeleiding van een tennistrainer is dan essentieel. Maar ook contact met anderen, waardoor je samen plezier hebt, van elkaar leert, en elkaar stimuleert om jezelf verder te ontwikkelen. ‘De een heeft wel iets meer tijd nodig dan de ander’, aldus Renskers, ‘maar dat maakt niet uit. Iedereen kan leren tennissen.’

WTC is blij met haar nieuwe leden. Zeker omdat de tennissport landelijk gezien te maken heeft met vergrijzing. Hoewel dat niet zo negatief is als het klinkt. Want dat betekent dat tennissers tot op hogere leeftijd actief en vitaal blijven. Maar het is fijn om te zien dat veel van de aanwas bij de volwassenen uit de leeftijdsgroep van 25-50 jaar komt. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Reacties

De dag was heel geslaagd. Zoals het hoort werden de sportieve prestaties afgewisseld met veel gezelligheid. En aan het eind van de middag gingen de deelnemers ook daadwerkelijk met elkaar aan tafel. En hoe hebben de nieuwelingen het ervaren? Onder de groep was veel enthousiasme, inzet en sportiviteit. ‘Het was een geslaagde dag, gezellig, en ik heb een paar hele leuke contacten opgedaan. Ja, ik ga zeker door’, was de reactie van een van de deelnemers. En een ander zei: ‘Ik heb wel heel veel plezier in tennis. Eerlijk gezegd was het in het begin best een beetje lastig. Maar nu ik het een beetje onder de knie begin te krijgen wordt het steeds leuker!’

WTC Tennis website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant