Badmintonclub ’t Pluumke’67 is er voor iedereen

Deze gezellige club viert dit jaar haar 55-jarig bestaan.
En vanaf het begin van haar bestaan tot aan heden is het nog steeds een sportieve club waar velen de strijd met de shuttle en tegenstander aan zijn gegaan en nog steeds aangaan.
Al vanaf het tijdperk met het houten racket tot aan het hedendaagse geavanceerde racket gemaakt van koolstofvezels, zijn er velen die deze leuke sportieve sport hebben ontdekt en nog steeds beoefenen.
Badminton is een binnensport maar ook een sport om in de zomer lekker buiten te spelen.
Van jong tot oud kan badminton gespeeld worden op elk niveau.
Van beginneling tot recreant of van recreatief speler tot wedstrijdspeler, alles is mogelijk bij ’t Pluumke’67.
Doordat we graag de jeugd aan het bewegen en sporten willen krijgen geven we regelmatig clinics op scholen waarbij de jeugd kan kennis maken met badminton.
Ook de spelers die meedoen met ons jaarlijkse recreatieve badmintontoernooi, om kennis te maken met badminton, krijgen een heel andere kijk op de sport badminton.
Het idee van ‘maar wat heen en weer slaan met een shuttle’ veranderd dan al snel in de gedachte dat het best een intensieve sport is.
Een sport waarbij de meeste spieren in je lichaam worden gebruikt, ook die waarvan je niet wist dat je ze had.
Bij inspanning met badminton ga je al gauw zweten en voel je je spieren en dan geeft het een voldaan gevoel als je lekker gespeeld hebt.
Dan verandert het idee van ouderwetse sport als snel in “jeetje daar word je best moe van”.
Badminton bestaat uit meer dan heen en weer slaan van een shuttle, het is een sport waarbij inzicht, techniek, tactiek, snelheid, uithoudingsvermogen en mentaliteit zomaar een paar kernwoorden zijn waar het bij deze sport om draait.
Over snelheid gesproken, wist je dat de hoogst gemeten snelheid van een shuttle ruim 400km/uur is!
Kortom, badminton is niet zomaar een sport, het is een sport die door alle leeftijden en op alle niveaus gespeeld kan worden.
Hebben we je interesse gewekt? Kijk dan snel op onze website voor meer informatie.

Op www.tpluumke67.nl vind je alle informatie.
Helaas zijn we door het Coronavirus momenteel niet in staat om te badmintonnen, maar we hopen zo spoedig mogelijk weer dit mooie leuke sportieve spel te kunnen spelen.
Je bent van harte welkom!

Recreatief Badmintontoernooi wederom geannuleerd.
Helaas hebben we in 2020 het 46ste Recreatief badmintontoernooi niet kunnen organiseren. Al 45 jaar onafgebroken (!) georganiseerd door diverse vele, vele vrijwilligers van de club.
Mark ten Pas en Erwin Ruesink, alweer een paar jaar de huidige organisatie, hadden hoop dat ze in oktober 2020 misschien een tweede kans zouden krijgen dat jaar. Helaas kon door de Covid-19 maatregelen het toen ook niet doorgaan. In Maart 2021 is het nu al geen vraagteken, want ook deze editie zal zeker niet plaatsvinden en wederom wordt er gehoopt op later in het jaar, waarschijnlijk oktober (herfstvakantie) dat de 46ste editie alsnog kan plaatsvinden.

Bestuur en AC verrast haar leden.
Een leuke verrassing voor de leden, de donateurs en de sponsoren van ’t Pluumke’67 net voor de kerstdagen in 2020. Ieder werd verrast aan de deur met een PKP-tje. (PluumkesKerstPakketje) gevuld met de welbekende kniepertjes, een bus slagroom, en chocomelk voor de jeugdleden of een likeurtje voor de 18-plussers. De Activiteiten commissie was er even gezellig druk mee, maar allen waren enthousiast en de dankbaarheid aan de deur was geweldig.

Clubblad ‘Net Uut’ niet op de mat.
Wie heeft het nog? Een heus tastbaar clubblad wat je in de handen kan houden en kan pakken wanneer het jou uitkomt, waar je ook bent in huis…
’t Pluumke’67 is trots op de schrijvers en de redactie die 5 maal per jaar zich inzetten voor de invulling en het samenstellen van dit prachtige, leuke, full color, informatieve clubblad.
Helaas wordt deze al weer sinds april 2020 digitaal uitgebracht onder de leden en de hoop is dan ook dat dit stukje nostalgie gauw weer op de deurmat verschijnen kan.

'T Pluumke'67 website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant