Overgang jeugd naar senioren

Met ingang van het seizoen 2020-2021 heeft FC Trias twee herenteams die in zaterdagcompetities uitkomen. Het is gebleken dat spelers die voor de overgang van de junioren naar de seniorenteams staan, vaak het gevoel hebben voor een keuze te staan met het oog op studie, bijbaantjes of andere zaken. Zij willen wel blijven voetballen, maar dan liever niet op zondag. FC Trias gaat met deze spelers in een vroeg stadium in gesprek om te horen wat hun wensen zijn. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid op zondag af en toe mee te spelen met één van de seniorenteams zodat ze kennis kunnen maken met het seniorenvoetbal. Verder zal er niet alleen veel aandacht zijn voor het team en de sfeer, maar ook voor de individuele speler.
Heb jij interesse in het zaterdag- of zondagvoetbal bij de heren? Neem dan contact op met Gerald Winkelhorst, voorzitter VTC via vtc@fctrias.nl of 06-13848878.

50 jaar vrouwenvoetbal
FC Trias kent een lange historie als het gaat om vrouwenvoetbal. Meer dan 50 jaar geleden namen de voetbalverenigingen VV Ratum en Sportclub Kotten voor het eerst met een vrouwenteam deel aan de competitie, gevolgd door SV Fortuna jaren later. Dit vormde een fantastische basis voor de vrouwenafdeling van de fusieclub FC Trias in 2002. Zowel op prestatief als recreatief niveau kunnen meisjes en vrouwen bij FC Trias terecht. Wil je het weekend sportief èn gezellig op de vrijdagavond aftrappen, dan bieden onze teams 18+ en 25+ hiervoor de ultieme mogelijkheid. De meidenteams MO15 en MO19 voetballen op de zaterdag. Vrouwen 1 en 2 spelen op zondag hun competitiewedstrijden in respectievelijk de tweede klasse D en vierde klasse 03.
Wil je meer weten over het meiden- en vrouwenvoetbal? Stuur een e-mail naar meidenvrouwenafdeling@fctrias.nl of neem telefonisch contact op met Dinand Oonk op nummer 06-52698408.

Mini’s en ukkies
Bij FC Trias kunnen meisjes en jongens al vanaf 4 jaar beginnen met voetbal. Voor alle kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar geldt dat zij starten bij onze mini’s. Elke woensdagmiddag van 17.00-18.00 uur wordt er getraind en om de twee weken spelen onze jongste toppers op zaterdagmiddag hun eigen FC Trias Mini Champions League. Net voor de winterstop en vlak voor de zomervakantie spelen de mini’s een heuse finale, waarbij een fraaie beker voor de winnaar natuurlijk niet mag ontbreken.  Proeftrainen kan natuurlijk altijd. Neem even contact op met onze coördinatoren Udo van Dam (06-24791416) of Rody Poelhuis (06-31995322) of stuur een e-mail naar fctriascoordinatorjo9@gmail.com.

NIEUW: UKKIEVOETBAL!
Met ingang van het nieuwe seizoen starten wij met Ukkievoetbal voor kinderen jonger dan 4 jaar. Houd onze website en social media in de gaten!

 Pupillen en junioren
Vanaf 6 jaar spelen de kinderen in ‘reguliere’ competities, te beginnen bij de JO8. Uiteindelijk stromen ze door van de pupillen naar de junioren. De teams spelen eerst op kleine veldjes, die naarmate de jongens en meiden ouder worden, steeds iets groter worden. Het doel van deze spelopzet van de KNVB is om iedere speler op ieder niveau zoveel mogelijk aan de bal te laten in plaats van het hele veld over te zwermen.
FC Trias traint ieder team met een eigen trainer en daarnaast een vaste begeleider (vaak één van de ouders). De vereniging wil deze teams zoveel mogelijk laten trainen door zelf opgeleide trainers. Afgelopen seizoen hebben maar liefst 33 trainers, waaronder een groot aantal jeugdleden, deze interne trainerscursus onder leiding van Eric van Zutphen gevolgd. Eric begeleidt ook de enthousiaste trainers die zich bij de KNVB verder willen ontwikkelen. 

Seniorenteams
Onze vereniging telt dit seizoen 7 herenteams die uitkomen in verschillende competities op zondag. Verder heeft FC Trias dit seizoen voor het eerst twee herenteams die op zaterdag spelen. Hiermee is de menukaart verder uitgebreid en kan ook diegene die niet op zondag, maar wel in competitieverband wil spelen bij ons terecht. Daarnaast kent FC Trias inmiddels ook twee 45+ en twee 35+ herenteams die periodiek op vrijdagavond met een aantal clubs uit de regio een competitie spelen. Het voetbalaanbod wordt gecompleteerd met het walking football dat op vrijdagmorgen afwisselend bij FC Trias of één van de andere deelnemende clubs plaatsvindt. Kortom jong, oud, prestatief en recreatief, iedereen kan bij ons terecht.

FC Trias website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant