Hippische Vereniging Winterswijk: de jeugd heeft de toekomst!

Liza Aarnink geselecteerd voor perspectieventeam
Op 15 november 2020 heb ik samen met Daniël Stronks deelgenomen aan de scoutingsdag voor het perspectieventeam van de KNHS, dit hield in dat je jezelf en je span liet zien door middel van een kleine training van de bondscoaches Ad Aarst en Mark Weusthof. Zij bekeken of er in jou en je span genoeg potentie zit om mee verder te gaan voor het gehele proces.

Begin december heb ik te horen gekregen dat ik ben opgenomen met Daniël zijn 3 ponys in het perspectieventeam. Door middel van dit team word je drie jaar lang begeleid. Dit houdt in dat je het hele jaar door verschillende trainingen hebt: dressuur, vaardigheid, marathon, proefgerichte trainingen en begeleidingswedstrijden. Dit proces is niet alleen maar gericht op trainingen en prestaties maar ook om jezelf, je team om je heen en de pony’s voor te bereiden op de internationale sport. Ook leren ze je hoe je het best je doelen kunt gaan bereiken, het plannen van wedstrijden en trainingen en dat het ook heel belangrijk is dat je management rondom je pony’s goed voor elkaar is.
Onze eerste training in Ermelo op het KNHS-centrum hebben we al gehad in januari. Nu trainen we weer verder voor de volgende die eind februari zal plaatsvinden. Wij hopen dat we van deze kans heel veel gaan leren, en zo hoog mogelijk kunnen gaan presteren.

Ponykamp
Bij de Hippische Vereniging Winterswijk is er elk jaar meestal het ponykamp. Het ponykamp is altijd een week lang allemaal gezelligheid! Er worden veel leuke dingen gedaan met de pony’s zoals buitenritten en spelletjes. Maar ook dingen waar jij en je pony iets van kunnen leren zoals een cross- of springles. Naast de activiteiten met de pony’s doe je ook veel leuke dingen met de groep. Je doet allemaal leuke spelletjes en natuurlijk niet te vergeten de ontgroening! Slapen is ook altijd gezellig met elkaar op de kamer, maar af en toe moet je opzoek naar de spoken tijdens de spooktocht.
Kortom een week om nooit meer te vergeten!

Jeugdinterviews
We hebben vanuit het Jeugdbestuur van de Hippische Vereniging Winterswijk twee van de jongste leden van de ponyclub geïnterviewd. We laten Sanne te Pas en Mayke Blekkink vertellen over hun pony en wat ze van de lessen vinden.
Ik ben Mayke Blekkink, 11 jaar en heb een pony genaamd Camilla. Camilla is een A-pony. Ik ga het liefst met Camilla springen en natuurlijk veel knuffelen. Ik rij al vanaf mij 3de pony en vanaf mijn 5de ben ik gaan lessen. Wat ik zo leuk vind aan Camilla is dat ze altijd braaf is en ze is nooit bang. Ik heb les van Danique Oonk, Danique kan super goed les geven en ze wil je altijd helpen en alles uitleggen. Ik vind het leukste in de lessen het springen. Ik zou graag nog van Danique leren hoe ik mijn houding kan verbeteren. Het allerliefste zou ik nog een keer met Camilla naar het strand willen gaan, dat lijkt me super gaaf!

Ik ben Sanne ten Pas en mijn pony heet Wiske. Wiske is een Welsh C-pony. Ik ben vanaf mijn 4de gaan rijden. Wat ik het allerleukste aan Wiske vind is eigenlijk alles. Het is altijd leuk als we gaan rijden, knuffelen en poetsen. Ik heb ook les van Danique Oonk, de lessen zijn altijd leuk. We hebben ook een keer met bierviltjes een spelletje gedaan. Toen moest je de bierviltjes tussen je knieën en het zadel proberen te houden en dat is nog best wel lastig. Ik wil nog van Danique leren dat de rechtergalop beter gaat met Wiske. Wat ik graag met Wiske wil gaan doen is een keer crossen, mijn grootste voorbeeld voor het crossen is Kristy Snepvangers.

HV Winterswijk website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant