BSC Hickory: dé honk- en softbalvereniging in de Achterhoek!

Honkbal, de mooiste en één van de meest gespeelde sporten ter wereld. Toch is het in Nederland, en met name in het oosten van het land, een sport die veel te weinig aandacht krijgt.
En dat is jammer, want als je eenmaal met honk- en softbal in aanraking bent geweest, wil je niet meer anders!

BSC Hickory, al meer dan 40 jaar
In 1979 is in Winterswijk de honk- en softbalvereniging BSC Hickory opgericht. Begonnen aan de Jaspersweg en in 2014 verhuist naar de Bataafseweg, waar Hickory nu een prachtig complex heeft op ’t Huitinkveld, naast FC Trias en Outdoor Winterswijk.

Voor zowel competatief als recreatief honkbal ben je bij Hickory aan het juiste adres. Honkbal begint met een balletje gooien en slaan, maar als je de tactische regels ook nog eens goed kent is het een supermooie sport om samen met je teamgenoten spectaculaire acties te maken! Bij Hickory is iedereen welkom, jong en oud. jongens en meisjes, vaders en moederS. Iedereen kan meespelen bij Hickory.

Nieuwe leden
Hickory heeft op dit moment vier teams die aan de competitie deelnemen of op een recreatieve manier wedstrijden en toernooien spelen, en dit jaar wil Hickory ook weer een beeball- en pupillenteam vormen. Een groep niet-spelende vrijwilligers zorgt voor het onderhoud van het terrein en clubgebouw. Hickory wil haar huidige teams uitbreiden en het liefst nog nieuwe teams oprichten en is daarom op zoek naar nieuwe leden. Dus zoek je een leuke zomerse buitensport en speel je graag bij een vereniging waar sportiviteit en gezelligheid voorop staan, kom dan een keer kijken of meetrainen.

Bij Hickory staat plezier voorop. Tijdens trainingen, wedstrijden en toernooien, maar ook bij de diverse activiteiten die gedurende het jaar georganiseerd worden, zoals een spannende dropping, honkbalclinics, filmavonden, carbidschieten op oudejaarsdag of het jaarlijkse familietoernooi.

Trainingen en competitie
Honkbal is een zomersport. Het seizoen start in januari met zaaltrainingen waar aan techniek en conditie wordt gewerkt. In maart worden de trainingen verplaatst naar het honkbalveld en worden er oefenwedstrijden en toernooien gespeeld ter voorbereiding op de competitie. De competitie loopt van april tot begin oktober.

Wat kun je bij Hickory doen?

Beeballers
Al voor de allerkleinste jeugd is het mogelijk om te honkballen.
BeeBall is een stoer, flitsend en leuk spel voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. Door kleine teams van vijf spelers en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest, sportiviteit en spelplezier voorop.

Pupillen en aspiranten
Honkballers van 9 tot 13 jaar spelen bij de pupillen, en van 13 tot 16 jaar bij de aspiranten. Beide teams spelen competitie op een kleiner honkbalveld met aangespaste regels, zodat het spel snel en dynamisch verloopt.

Junioren en senioren
De junioren in de leeftijd tot 21 jaar spelen op een regulier honkbalveld en kunnen vanaf 18 jaar doorstromen naar het seniorenteam. Beide teams nemen deel aan de reguliere honkbalcompetitie. Het seniorenteam is In 2018 en het afgelopen jaar kampioen geworden in hun klasse.

Recreanten
Het recreantenteam bestaat uit oud honk- en softbalspelers, maar ook uit spelers die nooit eerder in aanraking zijn geweest met softbal. Dit gemêleerde team speelt softbalwedstrijden en -toernooien buiten de competitie om op recreatief niveau. Afgelopen jaar zijn zelfs afspraken gemaakt om mee te spelen in een Duitse recreantenliga. Helaas gooide corona roet in het eten, maar voor komend jaar zal het recreantenteam hier zeker weer aan deelnemen.

Hickory website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant