Op zoek naar manieren om te ontspannen en gezond te blijven?

Misschien heeft Stoa Winterswijk iets voor jou! Alle activiteiten, zoals Sport & Bewegen, Werelddansen, Koersbal, Tai-Chi en Stoelyoga zijn gericht op 55 plussers. Hierna een uitleg over Yoga en Stoelyoga.

Wat is Yoga?
In het leven van de moderne mens is de balans tus­sen lichaam en geest vaak verstoord. Vooral in deze moeilijke Coronatijd! Yogaoefeningen zijn gericht het evenwicht te herstellen. Yoga is niet prestatiegericht. Je hoeft er niet speciaal lenig voor te zijn maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. De yogahoudingen, hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens de houdingen, rek, strek span je allerlei spieren en dat zorgt voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. De yogahoudingen (asana’s), de adem- en ontspanningsoefeningen werken samen om bewust en diep te ontspannen. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga ga je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven.

Wat is stoelyoga?
Bij stoelyoga worden de oefeningen op een stoel en/of met behulp van een stoel beoefend. De lessen zijn er op gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken. Er wordt geleerd spanningen los te laten en de concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van eventuele beperkingen. Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op het lichaam. En al zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot. Dat is de kracht van stoelyoga en is bedoeld voor mensen die niet meer op de yoga mat kunnen, maar nog wel graag het effect van yoga willen ervaren.

Voor en/of na de les is er gelegenheid om, op kosten van STOA, een kopje koffie/thee te drinken. Nu in coronatijd is echter alles anders!!

Locatie: Budocentrum Winterswijk, de Huininkmaat 1A.

Lesuren: dinsdag van 14.00-14.50 uur en woensdag van 11.00-11.50 uur

Docente: Rebecca Boogerd.

Kosten zijn € 120,- voor het hele seizoen (van sept/juni)
Contactpersoon: Jolanda Beijers, tel: 0543-517887

Zodra de situatie het toelaat en de sportzalen weer opengaan, kunt u vrijblijvend komen kijken en of meedoen. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Voor meer informatie over de andere activiteiten van Stoa Winterswijk kunt u kijken op: www.stoawinterswijk.nl

Stoa website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant