WTC breidt uit met padelbanen

Het tennispark van de Winterswijkse tennisvereniging WTC ondergaat deze zomer een complete metamorfose. Een van de opvallende veranderingen is de aanleg van twee padelbanen. Met deze relatief jonge sport denkt de vereniging nieuwe en jongere leden aan te trekken.

Wat is padel?
Padel is een uit Spanje overgewaaide racketsport die het best te omschrijven is als een kruising tussen tennis en squash. Het spel wordt gespeeld door vier spelers op een baan van 10 x 20 meter, omsloten door een grotendeels glazen kooi. De wanden van de kooi worden in het spel betrokken. Dat maakt het spel snel en dynamisch, waarbij er makkelijk boeiende rally’s ontstaan.
WTC verwacht dat padel vanwege het intensieve en spectaculaire karakter een nieuwe groep leden zal aantrekken. “Het is een leuke sport voor een breed publiek, maar wel behoorlijk intensief. Na een uurtje flink padellen merk je wel dat je wat gedaan hebt”, aldus Jerry Renskers, de clubtrainer van WTC voor tennis en padel. Renskers, die al jaren tennislessen bij WTC verzorgt, heeft een speciale cursus van de tennisbond gevolgd om ook padeltrainer te worden.
Ook Riemer Sijbring, de tweede trainer van WTC en iemand die bij de vereniging is opgegroeid, heeft deze opleiding gevolgd. “Er staan dus twee trainers paraat om kandidaten te begeleiden bij deze leuke sport”, aldus Renskers.

Padelcompetitie
Renskers hoopt dat er snel een groep spelers zal zijn, zowel vanuit het huidige WTC-ledenbestand als nieuwe leden, die padel serieus gaan oppakken. “Wat zou het mooi zijn als we snel een groep spelers kunnen samenstellen die zich aan elkaar kunnen optrekken en waarmee we ook de competities in kunnen gaan. De sport ontwikkelt zich heel snel, steeds meer tennisverenigingen bieden padel aan. Dan wil WTC, als grote tennisvereniging, natuurlijk niet achterblijven.”
Degenen die het leuk lijken om padel te gaan spelen, kunnen een mail sturen naar pr.media@wtctennis.nl. Zij worden op de hoogte gehouden van de realisatie van de padelbanen en de mogelijkheden om padel te gaan spelen.

Belangrijke bijdrage gemeente
De aanleg van padelbanen wordt gerealiseerd door de gemeente Winterswijk. De gemeente heeft een actief sportbeleid waar al veel verenigingen van hebben geprofiteerd. Nu is het tennispark aan de beurt, waarbij de gemeente een park realiseert waar menig tennisvereniging jaloers op is.
Daarnaast wordt de hele accommodatie gemoderniseerd. Dit komt voor rekening van de vereniging. Omdat het behoorlijke investeringen kost om een verouderde accommodatie te renoveren, is de inzet van vrijwilligers en sponsoren essentieel. Gelukkig is WTC een grote, actieve en gezonde vereniging, waar het niet aan inzet ontbreekt.

Door de gezamenlijke inzet van gemeente en WTC, ontstaat er een prachtig tennis- en padelpark dat aan alle moderne eisen voldoet.

Door de welwillende medewerking van SWW Kinderopvang kunnen de padelbanen gesitueerd worden, op de plek waar tot voor kort de oude kleedkamers van FC Winterswijk (de Boys) stonden.

WTC Winterswijk website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant