NWVW, de Nordic Walking vereniging in Winterswijk

Wat is Nordic Walking?
Nordic Walking is een intensieve vorm van sportief wandelen, waarbij gebruik gemaakt wordt van speciaal ontwikkelde wandelstokken, die poles worden genoemd.
Aan het handvat zit een strap (een soort handschoen) waar je je hand in moet doen. De bewegingen van de armen, de benen en het lichaam zijn tijdens het wandelen met de poles gelijk aan het bewegingsritme bij stevig wandelen. Vrijwel alle spieren van het lichaam worden getraind, zodat er een hoger energieverbruik ontstaat, dan bij gewoon wandelen.

Voor wie is Nordic Walking?
Deze sport is voor iedereen, voor jong en oud. Het is een prachtige methode om je conditie op peil te houden of zelfs te verbeteren. Deze vorm is ook uitermate geschikt voor mensen, die in groepsverband willen wandelen. Plezier is een belangrijke motivatie om de continuïteit in actief bewegen te bevorderen.

Cursussen.
Nordic Walking vereist een goede techniek, wil je geen klachten aan het bewegingsapparaat, rug of schouders krijgen. Het lijkt eenvoudig, maar de juiste totaalbeweging is nogal complex. Om optimaal te genieten van Nordic Walking en om blessures te voorkomen is het belangrijk om een cursus te volgen door een erkende instructeur. In zowel het voor- als in het najaar wordt deze gegeven. Bij een introductieles kun je ervaren, hoe het lopen met poles is. Wil je daarna verder dan kun je de basiscursus volgen. Deze bestaat uit 5 lessen, hierbij leer je de techniek en de loophouding.

Activiteiten.
In het voor- en najaar organiseren we een open dag voor mensen, die er aan denken het nordiccen weer op te pakken. Een paar keer per jaar organiseren we een verenigingswandeling. Hieraan kunnen alle leden deelnemen. We vertrekken op hetzelfde punt en lopen in verschillende groepen verschillende routes. Na afloop genieten we gezamenlijk van een drankje en een hapje. We organiseren ook een avondwandeling, meestal in het najaar.

Tijden en groepen.
Als verenigingslid kun je op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmorgen in groepsverband met een begeleider lopen. We lopen veelal over zandpaden en door de bossen in de fraaie omgeving van Winterswijk. Iedere groep heeft haar eigen tempo en afstand, zodat je altijd ergens bij aan kunt sluiten.

Kosten.
Er zijn geen grote kosten verbonden aan het aanschaffen van materialen, alleen poles en goede wandelschoenen. De contributie bedraagt €37,50 per jaar.

Kijk ook eens op onze website www.nwvw.nl of maak een bezoekje op facebook en like onze pagina.

Inlichtingen:
Marietje Oltvoort tel. 0575-553979 of secretaris@nwvw.nl

NWVW website

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant