Vrouwenvoetbal van de zondag naar de zaterdag.

FC Trias kent een lange historie als het gaat om vrouwenvoetbal. Meer dan 50 jaar geleden namen de voetbalverenigingen VV Ratum en Sportclub Kotten voor het eerst met een vrouwenteam deel aan de competitie, gevolgd door SV Fortuna jaren later. Dit vormde een fantastische basis voor de vrouwenafdeling van de fusieclub FC Trias in 2002. Zowel op prestatief als recreatief niveau kunnen meisjes en vrouwen bij FC Trias terecht. Het meidenteam MO17 en Vrouwen 1 en 2 spelen op zaterdag hun competitiewedstrijden. Wil je het weekend sportief èn gezellig op de vrijdagavond aftrappen, dan bieden onze teams 18+ en 25+ hiervoor de ultieme mogelijkheid.

Wil je meer weten over het meiden- en vrouwenvoetbal? Stuur een e-mail naar meidenvrouwenafdeling@fctrias.nl of neem telefonisch contact op met Dinand Oonk op nummer 06-52698408.

Mini’s en ukkies

Bij FC Trias kunnen meisjes en jongens al vanaf 2 jaar beginnen met voetbal. In september zijn wij gestart met het Ukkievoetbal voor kinderen van 2-4 jaar. Meer dan 20 Ukkies hebben inmiddels hun weg naar ’t Huitinkveld gevonden en ‘trainen’ iedere woensdagmiddag van 17.00-18.00 uur onder leiding van Femke Piek en Tamara Schuurmans.

Kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar voetballen bij de mini’s. Elke woensdagmiddag van 17.00-18.00 uur wordt er getraind en om de twee weken spelen onze jongste toppers op zaterdagmiddag hun eigen FC Trias Mini Champions League. Net voor de winterstop en vlak voor de zomervakantie spelen de mini’s een heuse finale, waarbij een fraaie beker voor de winnaar natuurlijk niet mag ontbreken. Proeftrainen kan natuurlijk altijd.

Voor meer informatie over het Mini- en Ukkievoetbal bij FC Trias kun je contact opnemen met onze coördinatoren Udo van Dam (06-24791416) of Rody Poelhuis (06-31995322) of stuur een e-mail naar fctriascoordinatorjo9@gmail.com.

Pupillen en junioren

Vanaf 6 jaar spelen de kinderen in ‘reguliere’ competities, te beginnen bij de JO8. Uiteindelijk stromen ze door van de pupillen naar de junioren. De teams spelen eerst op kleine veldjes, die naarmate de jongens en meiden ouder worden, steeds iets groter worden. Het doel van deze spelopzet van de KNVB is om iedere speler op ieder niveau zoveel mogelijk aan de bal te laten in plaats van het hele veld over te zwermen.

FC Trias traint ieder team met een eigen trainer en daarnaast een vaste begeleider (vaak één van de ouders). De vereniging wil deze teams zoveel mogelijk laten trainen door zelf opgeleide trainers. FC Trias heeft een groot aantal (jeugd)leden die de interne trainerscursus onder leiding van Eric van Zutphen gevolgd hebben. Eric begeleidt ook de enthousiaste trainers die zich bij de KNVB verder willen ontwikkelen.

Seniorenteams

Onze vereniging telt dit seizoen 7 herenteams die uitkomen in verschillende competities op zondag. Verder heeft FC Trias twee herenteams die op zaterdag spelen. Zo kan ook diegene die niet op zondag wil spelen bij ons terecht. Daarnaast kent FC Trias inmiddels ook één 45+ en twee 35+ herenteams die periodiek op vrijdagavond met een aantal clubs uit de regio een competitie spelen. Het voetbalaanbod wordt gecompleteerd met het walking football dat op vrijdagmorgen afwisselend bij FC Trias of één van de andere deelnemende clubs plaatsvindt. Kortom jong, oud, prestatief en recreatief iedereen kan bij ons terecht.

 Overgang jeugd naar senioren

FC Trias heeft momenteel twee herenteams die in zaterdagcompetities uitkomen. Het is gebleken dat spelers die voor de overgang van de junioren naar de seniorenteams staan, vaak het gevoel hebben voor een keuze te staan met het oog op studie, bijbaantjes of andere zaken. Zij willen aan de ene kant graag blijven voetballen, maar dan liever niet op zondag. FC Trias gaat met alle jeugdspelers in een vroeg stadium in gesprek om te horen wat hun wensen zijn. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid op zondag af en toe mee te spelen met één van de seniorenteams zodat ze kennis kunnen maken met het seniorenvoetbal. Verder zal er niet alleen veel aandacht zijn voor het team en de sfeer, maar ook voor de individuele speler. Meer weten over het zaterdag- of zondagvoetbal bij de heren? Neem dan contact op met de Voetbal Technische Commissie (VTC) via vtc@fctrias.nl.

FC Trias

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant