Badminton, van campingsport tot topsport.

Wie kent deze leuke sport nou niet? Iedereen van jong tot oud heeft het wel eens gespeeld. In de achtertuin, op de camping of in een sporthal al dan niet bij een vereniging. In Winterswijk is deze sport al ruim 55 jaar te beoefenen bij Badmintonclub ’t Pluumke’67. Een gezellige vereniging waar op verschillende momenten in de week op elk niveau en op elke leeftijd gespeeld kan worden, al dan niet onder begeleiding van een ervaren trainer. Speciaal is er tot 31 december een leuke actie voor de jeugd tot 12 jaar. Als ze besluiten om lid te worden krijgen ze van ons een prachtig nieuw racket cadeau! Denk nou niet badminton is toch zo’n slome sport waarbij je een beetje een shuttletje heen en weer moet slaan? Nou even een klein feitje dan, de snelheid waarmee de snelst geslagen shuttle ooit geslagen is bedraagt 493 km/uur!!! Nu doen wij het iets kalmer aan bij ’t Pluumke’67 maar het is altijd nog snel genoeg om de actiefoto’s niet scherp te krijgen.

Leden trouw aan ’t Pluumke’67
Ook ’t Pluumke’67 heeft last gehad van de Coronapandemie en heeft daardoor helaas enkele leden verloren. Door middel van diverse acties, activiteiten en clinics op scholen hopen we de jeugd en senioren te motiveren om ook eens een shuttletje te komen slaan. Dit kan geheel vrijblijvend de eerste 3 keer geheel gratis waarbij ook een racket van de vereniging gebruikt kan worden.
Alle informatie over alle speelmogelijkheden en tijden is te vinden op de website www.tpluumke67.nl.
Speciaal wil ik de mogelijkheid noemen om te komen spelen op de woensdagmiddag bij onze “Badmintonoverdag” groep. Deze mogelijkheid is er voor iedereen die niet in de avonduren kan/wil spelen maar wel overdag een sportmoment zoekt. Deze groep wordt begeleid door een enthousiaste trainer die zelf jarenlang in het eerste team van ’t Pluumke’67 gespeeld heeft.
Hij is na een tijdje afwezig te zijn geweest weer teruggekomen, en dat toont zijn betrokkenheid bij de vereniging, net zoals een groot aantal leden dat al ruim 30 jaar lid is een enkeling zelfs ruim 50 jaar! Veel leden zijn actief geweest binnen het bestuur en/of een commissie binnen ’t Pluumke’67.
Dat dit gewaardeerd wordt door de overige leden blijkt uit het feit dat sinds dit voorjaar Michiel Halleriet Koninklijk onderscheiden is en Erwin Ruesink tot Lid van Verdienste is benoemd tijdens de Algemene Ledenvergadering.

Wat te doen na het badmintonnen?
Dan heb je een lekkere sportavond gehad en geweldige wedstrijden gespeeld, of je hebt in de competitie je wedstrijden gespeeld en bent uitgezweet, wat dan?
Uitgezweet na het spelen van de snelste racketsport ter wereld, de sport waarbij je alle spiergroepen gebruikt, een van de meest energie-intensieve sporten ter wereld, wat dan?
De sport waarbij je gemotiveerd raakt om steeds jezelf te blijven verbeteren en er een goed gevoel van krijgt als je merkt dat het inderdaad steeds leuker wordt om te badmintonnen, wat dan?
Dan is er niks fijners om even met je clubgenoten na te praten en bij te komen met een drankje of gezonde snack in Pluumke ’s eigen “Baan 10” kantine!
Sinds augustus is er een nieuwe uitbater gevonden voor de kantine in de Sport- en Turnhal.
Hans en Bea Koppelman beheren deze kantine en gaan hierbij in op de wens van de gemeente Winterswijk om de kantine, officieel “De Wissel” genoemd, “gezonder” te laten zijn.
Dat er niet alleen bier en bitterballen te krijgen is blijkt wel uit de uitgebreide range aan gezonde drankjes, broodjes en andere lekkernijen die voorradig zijn.
In overleg met Hans is, tot groot plezier van ’t Pluumke’67, het naambord “Baan 10” weer opgehangen.
Waarom “Baan 10”? Omdat er 9 badmintonbanen in de hal zijn en logischerwijs is dan “Baan 10” de 10e de baan in de hal.
Enthousiast geworden? Kijk maar eens op de site van ’t Pluumke’67 naar alle spelmogelijkheden en tot ziens bij de gezelligste badmintonvereniging van Nederland, Tot ziens bij ’t Pluumke’67.

't pluumke '67

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant