Badminton kent rare “standjes”

Nee het is niet wat jullie denken, het is geen titel uit de nieuwste uitgave van de Kamasutra.

Het is gewoon wat het echt is. Bij badminton worden echt al je spieren gebruikt, zelfs in standjes die je niet voor mogelijk hebt gehouden of dacht, huh? Kunnen mijn spieren dat ook al?

 

Bij Badmintonclub ’t Pluumke’67 zijn veel spelers die tot het uiterste gaan om de shuttle toch nog te pakken te krijgen. Het begint tijdens het spel al met het klaarstaan voor de service.

De spanning is dan al vaak af te lezen van de gezichten en alle spieren staan op scherp. Dit zowel bij de serverende partij als ook de ontvangende spelers.

En dan begint het spelletje echt, na de service doen alle spelers verwoede pogingen om de shuttle te raken en daar te slaan waar de tegenstander dan net niet bij kan. Natuurlijk lukt dit niet altijd en komt de shuttle weer terug over het net waarbij er dan diep gebukt moet worden om deze weer te raken.

Soms komt de shuttle dan zodanig terug over dat er tot het uiterste gegaan wordt om deze te raken en zelfs in liggende stand lukt het dan toch nog net!…of net niet.

Badminton is een snelle maar ook tactische sport, Je hoeft niet altijd hard te slaan om een winnend punt te scoren. Soms volstaat een goed geplaatste netdrop net zo goed als een keiharde smash waarvoor de spieren weer een geheel ander standje aan moeten nemen. En dat het hard kan gaan met een smash blijkt wel uit het feit dat het wereldrecord op bijna 400km/uur staat.

Nu zijn we bij ’t Pluumke’67 niet alleen een sportieve vereniging, maar ook een gezellige en willen we elkaar niet met zulke hard geslagen shuttles om de oren slaan. Badminton is niet alleen voor zulke geweldenaren, maar is een sport die op elk niveau en elke leeftijd gespeeld kan worden. ‘t Pluumke’67 biedt ruimte aan jeugdige spelers, maar ook aan oudere senioren en alles wat ertussen zit qua leeftijd.

 

Trainersopleidingen

Badminton Nederland biedt (toekomstige) trainers de opleidingsstructuur van BWF (de Badminton World Federation) aan om een betere trainer te worden. Deze opleidingen zijn wereldwijd erkend en worden per niveau (ShuttleTime, Level 1 en Level 2) jaarlijks minimaal één keer per jaar georganiseerd. 

Badmintonclub ’t Pluumke ’67 heeft samen met enkele clubs uit oost Nederland gepleit voor een opleiding in de regio. En dat is gelukt! In het najaar start de opleiding BWF1 (3e divisie of lager) in de buurt waar minimaal 1 lid van BC ’t Pluumke ’67 aan deelneemt. Dit is niet alleen prettig voor ons als club maar zeker ook voor het badmintononderwijs in de regio. Het opleiden van trainers, door Badminton Nederland, lag een tijdje stil maar wordt nu weer voortvarend opgepakt.

Ook Shuttle Time staat op de planning in de regio. Deze opleiding is speciaal voor de startende jeugdtrainer om de eerste beginselen van badminton en het trainersvak te leren.

 

Gewijzigde speeltijden ’t Pluumke’67

Dinsdag 14:45 – 16:30 uur badminton overdag

Woensdag 18:00 – 19:00 uur jeugd beginners

19:00 – 20:30 uurjeugd gevorderden

20:00 – 22:30 uursenioren (recreanten en competitie)

Zaterdag 09:30 – 11:00 uur jeugd

 

Meer informatie

Voor meer informatie kijk eens op onze site www.tpluumke67.nl, daar staat van alles te lezen over deze leuke, gezellige en sportieve badmintonclub.Kom eens ontdekken welke standjes je zelf aan kunt en je zult verbaasd staan hoe intensief badminton is en welke spieren je allemaal hebt in je lichaam.

Dus kom kijken en doe mee!

Tot ziens bij de gezelligste badmintonclub van het universum!

Tot ziens bij ’t Pluumke’67.

't Pluumke '67

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant