Een gezellige club, in volle bloei

De Winterswijkse Tennis Club is de afgelopen jaren fors gegroeid: van 580 tot rond de 1.000 leden. Sinds 2021 zijn er naast 10 tennisbanen ook 2 padelbanen aangelegd. Dit blijkt een schot in de roos. Padel is inmiddels de snelst groeiende sport van Nederland geworden en ook de WTC profiteert van deze groei. Het resultaat is een dynamische vereniging, die al ruim 75 jaar bestaat, met leden in alle leeftijdsklassen: letterlijk van (jonger dan) 8 tot (ruim in de) 80. 

Het nieuw aangelegde park is begin september officieel geopend en krijgt inmiddels een bloeiende aanblik door al het nieuw aangeplante groen. Het middelpunt van de vereniging is het clubhuis en het terras. Op dit terras heb je door de centrale ligging een prachtig uitzicht over alle banen. De kunstgras tennis- en padelbanen kunnen het hele jaar door worden bespeeld, dus je kunt altijd bij ons terecht. De energiezuinige LED-lampen zorgen in de avonduren voor goede verlichting.

De WTC heeft veel actieve leden die zich graag inzetten voor de vereniging. Hierdoor is er veel onderling contact en een vrolijke sfeer. Nieuwe leden worden goed opgevangen en voelen zich snel thuis bij de WTC. Er zijn voor zowel tennis- en padeltrainers  die de sporters de fijne kneepjes van het spel bijbrengen, zodat er al snel op een leuk niveau kan worden meegedaan.

 

Tennis is een sport die je van jong tot oud kunt spelen. Je kunt het spelen als recreant, gewoon voor de beweging en gezelligheid, of als je graag van wedstrijden houdt, als wedstrijdspeler. We hebben diverse competities en toernooien. Die worden het hele jaar door georganiseerd, zodat er altijd mogelijkheid is om de rackets te kruisen.

 

Kennismaken met WTC?

‘Aan tafel!’ is bedoeld voor mensen die (weer) willen gaan sporten, maar er nog aan twijfelen of tennis of padel wel ‘dé’ sport is voor hen. WTC heeft daarom een kennismakingsprogramma ontwikkeld in de vorm van een stapsgewijze ‘proeverij’. Na iedere proeverij kan de deelnemer bepalen of er nog ruimte is voor een verdere gang, stoppen of – als het zeer goed smaakt – lid worden. We willen zoveel mogelijk drempels weghalen en keuzemomenten inbouwen. Zodat mensen niet het idee hebben meteen al bij binnenkomst vast te zitten aan een lidmaatschap. Wil je ook eens aan tafel om te proeven? Neem dan contact op via: aantafel@wtctennis.nl. Eet smakelijk!

 

Over padel

We hadden als vereniging niet verwacht dat padel zo’n snelle groei zou doormaken. Het is een balsport die in de basis laagdrempelig en snel op te pakken is. Het spel is zeer dynamisch en wordt altijd met 4 spelers gespeeld: 2 tegen 2. Om het goed te spelen komt naast snelheid en techniek ook een goede tactiek om de hoek kijken. Veel padelspelers maken een snelle ontwikkeling door in hun niveau, zodat er al gauw spannende partijen ontstaan. Uiteraard kun je door padellessen de basistechnieken leren en je verder ontwikkelen. Wil eens zien hoe je padel speelt? Kom gerust een keer kijken. Wil jij ook padellen of leren padellen? Meld je dan aan via: info@wtctennis.nl

Kom aan tafel!

 

WTC

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant