Plezier en ambitie bij WWV

De Winterswijkse Watersport Vereniging (WWV) is een vereniging waar met ambitie en plezier

zwemmen en waterpolo wordt beoefend.

Een kleine 200 leden verdeeld over de afdelingen zwemmen, waterpolo, masters- en basiszwemmen trainen bijna dagelijks in zwembad Jaspers in Winterswijk. Zowel recreatieve zwemmers als zwemmers met een hoog prestatieniveau vinden onderdak binnen onze vereniging.

Heb je interesse: Kom langs voor tekst en uitleg of neem deel aan een aantal proeftrainingen. Je

kunt maximaal 1 maand gratis mee trainen! Je bent natuurlijk ook welkom op onze website 

www.WWVWinterswijk.nl

 

Basiszwemmen bij de WWV

Zwemmen is een sport waarbij je alle spieren in je

lichaam gebruikt, weinig kans hebt op blessures en het

belangrijkste, je bent lekker in het water! Je kunt voor de

lol zwemmen of juist heel fanatiek wedstrijden zwemmen.

Bij de WWV kan het allemaal! Onze sterrenplan-trainingen

zijn heel leerzaam, maar plezier in het water is het belangrijkst. We leren je hoe je moet zwemmen met een

bal, doelpunten scoren in het water, we doen wedstrijdjes

wie het snelst of juist het langzaamst kan zwemmen en

leren trucjes in het water. Dit kan t/m de leeftijd van 12 jaar.

Kom eens een keer gezellig langs en doe een aantal trainingen mee, want wist jij dat je 1 maand gratis mee kan trainen bij de WWV?

 

Wordt fit terwijl je in het water ligt!

Ouder worden maar wel fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Het vreemde is

dat mensen minder gaan sporten zodra ze ouder worden.

De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in.

Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met

sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat

je stopt met sporten! Zwemmen is een ideale sport om fit te blijven. Bij sporten als voetbal, volleybal of zelfs hardlopen is er een grote kans dat je blessures oploopt als je ouder wordt, bij zwemmen zal je hier geen last van hebben omdat je in het

water ligt.

Het leuke van masterszwemmen is dat je dit zowel recreatief als ook prestatiegericht kunt doen. Bij de Winterswijkse Watersport Vereniging is het mogelijk om wekelijks je conditie op peil te houden maar ook om elk jaar persoonlijke records te verbeteren. Binnen de vereniging zijn er diverse leden die zich Wereld, Europees, Nederlands of Gelders kampioen mogen noemen.

 

Een “stoere” sport

Als je gek bent op zwemmen, balsporten, snelheid én op het “teamgevoel”, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet makkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten als voetbal, handbal en rugby. Maar er is één groot verschil: het speelveld bestaat uit water.

Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met

je teamgenoten om een goede zwemconditie, baltechniek

en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Trainingen en wedstrijden zijn nooit saai. En uiteraard zijn waterpoloërs niet alleen in het water een team. Bij de Winterswijkse Watersport Vereniging kunnen ze jou alles vertellen over waterpolo. Kom eens kijken bij een training of een wedstrijd of train een aantal keren mee. De WWV heeft al een aantal talenten voortgebracht. Zo spelen diverse oud WWV’ers tegenwoordig in de Waterpolo Eredivisie.

 

Succesvol Trainingskamp Zwemselectie

Een deel van zwemselectie van WWV ging begin september op trainingskamp in het LosbergBAD te Stadtlohn net over de grens in Duitsland.

In vier zwemsessies verdeeld over vrijdagavond, zaterdag en zondagmorgen werden er door de diverse selecties 18 tot 23 kilometer afgelegd in het prachtige 50 meter buitenbad.

Naast het bad mochten we van SV-Bäder GmbH Stadtlohn de tenten opzetten en een heus kamp maken. De sfeer was erg goed net als het weer overigens.

Er werd niet alleen gezwommen maar ook diverse spellen gedaan om de teamgeest te versterken, zodat iedereen elkaar beter leerde kennen.

We gaan volgend jaar zeker weer!

Ben jij de nieuwe Ranomi Kromowidjojo?

Je staat op het startblok, een paar seconden is het doodstil. Dan: een fluit signaal. Je duikt zo ver je kunt en zwemt keihard. Als je de kant aantikt staat iedereen te juichen!. Een wedstrijd winnen geeft een geweldig gevoel. Maar daar moet je eerst veel voor trainen. Bij de Winterswijkse Watersport Vereniging doe je dit samen met heel veel anderen.

De leden van WWV hebben de afgelopen jaren veel medailles gewonnen. Een aantal van hen wist Gelders kampioen te worden en er werden zelfs prachtige resultaten op de Nederlandse kampioenschappen geboekt.

Heb je interesse: Kom langs voor tekst en uitleg of neem deel aan een aantal proeftrainingen. Je kunt maximaal 1 maand gratis mee trainen!

 

WWV

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant