Wij zijn FTC Kotten!

Wij zijn een fietsclub met inmiddels bijna 60 enthousiaste leden. We zijn een groep sportieve fietsers (heren én dames) die op pad gaan met zowel de racefiets als de ATB. 

Gemoedelijkheid staat daarbij hoog bij ons in het vaandel!

We gaan echt wel voor een sportieve uitdaging, maar daarnaast is er ruimte voor een gezellige koffiepauze onderweg. En na een inspannende rit is het natuurlijk ook heerlijk om even met elkaar te ontspannen onder het genot van een drankje bij Hotel Café de Lindeboom.

 

Onze trainingstochten

Van begin maart tot eind september verzamelt de A-groep op de zondagmorgen om 9.00 uur, de B-groep om 9.10 uur en de C-groep om 9.15 uur bij de Lindeboom.

In de periode van de zomertijd is er voor de racefietsers ook op de woensdagavond een trainingsrit. Om 19:00 uur wordt er verzameld bij de Lindeboom om vervolgens een tocht van 50 tot 70 km te maken, afhankelijk van hoe lang het licht blijft.

In de herfst en winter worden er op de ATB tochten van 45 tot 55 km gemaakt door de A en B groep en door de C-groep tochten van 30 tot 40 km. 

 

Lid van een fietsclub duur?

Nee hoor! Uiteraard heb je een goede fiets nodig, maar die mag je zo duur maken als je zelf wilt. Onze jaarlijkse contributie van slechts € 75 bestaat uit een contributiebedrag voor FTC Kotten en uit het verplichte lidmaatschap van de Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU). Hiermee ben je persoonlijk verzekerd en niet onbelangrijk, je fiets ook. 

 

Kom je ook een keer meefietsen?

Sociale contacten opdoen en onderhouden én een motivatie om vaker te gaan fietsen. Dat zijn vaak de voornaamste redenen om lid te worden van een fietsclub. Maar ook wordt gedacht dat je dan verplicht bent om elke rit aanwezig te zijn. Deze verplichting is er bij ons absoluut niet! Aanmelden voor een rit is ook zeker niet nodig. Toch staat er elke keer weer een mooie groep klaar om samen de nodige kilometers weg te trappen.  

Lijkt het je leuk om een (paar) keer mee te fietsen, dan ben je van harte welkom! Laat dan even een berichtje achter via onze site of via een bekende die al lid is. Ben je na de introductie enthousiast geworden en wil je lid worden meld je dan bij de secretaris. Je kunt ook het aanmeld formulier op onze site invullen, dan nemen wij daarna contact met je op voor de verder details en informatie.

website: ftckotten.nl email: info@ftckotten.nl

 

30 oktober: de Coulissenlandschap Gravelride!

In het verleden organiseerde FTC Kotten begin januari een mountainbiketocht. De laatste twee jaar hebben we de tocht door corona-maatregelen helaas moeten annuleren. We staan echter te popelen om eindelijk weer eens een tocht te kunnen organiseren en de vele deelnemers te laten genieten van het mooie Winterswijkse coulissenlandschap. We hebben echter ook gemerkt dat de vraag naar georganiseerde tochten enorm veranderd is. Inmiddels hebben we onze tocht ook geschikt gemaakt voor de groeiende groep gravelrijders en hebben we besloten om de tocht te verplaatsen naar eind oktober. Bovendien bieden we meer dan alleen maar een rondje fietsen. We bieden je onverwachte passages op locaties waar je nooit verwacht had te mogen fietsen. Voor het inschrijfgeld krijg je naast de supermooie rit bovendien een totaalpakket dat een mooi feestje belooft te worden. Vooraf koffie of thee, onderweg een goed uitgeruste pauzeplek en na afloop een heerlijke hamburger of vegaburger van de bbq met een biertje of drankje naar keuze. We gaan er een gezellige nazit van maken, dus je hoeft echt niet direct naar huis!

Meer informatie?

Meer info over de tocht vind je op fietssport.nl/toertochten/54195

of scan de QR-code en ga naar ftckotten.nl 

 

FTC Kotten

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant