WINTERSWIJKSE IJS VERENIGING

Op de natuurijsbaan van de Winterswijkse IJs Vereniging kon het afgelopen schaatsseizoen maar liefst 10 keer geschaatst worden op natuurijs van prima kwaliteit. Dit unieke feit zorgde voor veel positieve aandacht voor Winterswijk in de pers, op de radio, op TV en op social media.

Daarnaast zorgde het ook voor veel schaatsplezier bij liefhebbers, die niet alleen uit Winterswijk kwamen, maar ook van ver daarbuiten. De baan is dusdanig ruim dat de ‘snelle jongens’ hun baantjes kunnen trekken, terwijl tegelijkertijd ook kinderen en andere beginners veilig kunnen schaatsen en krabbelen.

De vrijwilligers van WIJV zijn in staat om bij weinig vorst, snel een natuurijsvloer te maken, zodat er vaak na één nacht vorst al geschaatst kan worden. Aan de baan en het sproeisysteem wordt vóór de winter nog een aantal verbeteringen aangebracht en de ijsmeesters zijn er klaar voor om ook komend seizoen bij de eerste geschikte nachtvorst een poging te wagen om een ijsvloer te sproeien.

Voor een bedrag vanaf € 12,50 per jaar kan er het hele winterseizoen geschaatst worden als er ijs ligt. Aanmelden als lid kan via de website www.wijv.nl .

Natuurlijk zijn de leden van WIJV ook de rest van het jaar van harte welkom wanneer er geskeelerd kan worden. Voor de tarieven en de huisregels zie de informatie op de WIJV website.

Op 09 april 2022 is onze ijs- en skeelerbaan door burgemeester Joris Bengevoord officieel geopend. Toen werd ook de naam van het complex bekend gemaakt, namelijk: ‘De Witte Poorte’.

‘De Witte Poorte’ is een oude aanduiding voor de kruising van de Bataafseweg en de Kottenseweg. Vermoedelijk heeft daar een wit hekwerk gestaan. Sinds 9 april is onze accommodatie ‘De Witte Poorte’ de toegang voor jong- en oud naar schaats- en skeelerplezier.

Winterswijkse Ijs Vereniging

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant