Wist u dat Winterswijk meer dan 20 kegelverenigingen heeft?

Wist u dat Winterswijk meer dan 20 kegelverenigingen heeft? Bijna al deze clubs zijn aangesloten bij de WKB, de Winterswijkse Kegelbond. In het jaar 2021 bestond de bond 40 jaar maar vierde dit pas onlangs (er kwam immers een virusje voorbij). In het weekend van 1 en 2 oktober jl. werd een groots jubileumtoernooi georganiseerd waarbij vele kegelaars uit het land naar Kegelcentrum Wieskamp togen. Dat Winterswijk landelijk goed op de kaart staat in kegelland blijkt ook uit het feit dat de nationale bond in het jaar 2019 de finale van de Nationale Kampioenschappen in de A-klasse (de hoogste) toewees aan het Winterswijkse kegelcentrum. Die finale werd bij dames overigens glansrijk door Marissa Tervoert van kegelvereniging G.E.K. uit ons dorp gewonnen. Marissa heeft haar titel dit jaar met succes geprolongeerd. Ook in april 2022 waren er landelijke finales in Winterswijk te zien, namelijk in de B- en C-klasse.  

Op de tweede dag van het jubileumweekend van de WKB waren de eigen leden aan de beurt. Gedurende een gezellig toernooi konden de kegelaars hun kwaliteiten laten zien, maar ook meegenomen introduceés mochten eens kijken of zij de bal dusdanig over de smalle baan konden sturen dat alle negen kegels omvielen. Op deze dag maakte de WKB via interim voorzitter Mark Langewouters bekend dat Gerrit Hendriksen vanaf heden de nieuwe voorzitter van de kegelbond is. Hendriksen had al tot in het jaar 2019 de voorzittershamer in handen gehad en keert nu op verzoek van het bestuur terug in zijn oude functie. Hij benadrukte bij zijn rentree nog maar eens dat belangstellenden altijd welkom zijn op de kegelbaan. “Het voortbestaan van deze mooie sport in Winterswijk hangt af van het aantal mensen dat zich hier actief mee bezig houdt. 

 

Mobiele kegelbaan!

Ook heeft de Winterwijkse kegelbond de beschikking over een mobiele kegelbaan voor promotie doeleinden, buurt en bedrijfsfeestjes.

 

Interesse?

Mensen die interesse hebben mogen me altijd bellen of mailen”, aldus Hendriksen die bereikbaar is via 06-51355356 en via gerrithendriksen@planet.nl

Winterswijkse Kegelbond

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant