92e Winterswijkse Schietbond

 

Op 30 september opent de Winterswijkse SchietBond haar 92e seizoen op een andere manier dan gebruikelijk met een Nederlands Kampioenschap kaart Winterswijk en gelijktijdig het Winterswijks kampioenschap Diopter. In dat weekend en het weekend daarop kan men zijn krachten meten met andere schutters in zalencentrum Spiekerman in Meddo. Opgave en info: buksveld@gmail.com.

Na dit evenement gaat de competitie van start in de Open Vizier en Diopter disciplines. Ruim 450 schutters uit 13 verenigingen strijden dan om het kampioenschap in de diverse klasses. De schietverenigingen zijn behalve uit Winterswijk zelf, afkomstig uit de verschillende buurtschappen rond Winterswijk. Nagenoeg elk buurtschap heeft zijn eigen schietvereniging, waar ook oud-inwoners bij elkaar komen om hun sport uit te oefenen. De wedstrijden vinden plaats op de zondagochtend en verlopen in een gemoedelijke atmosfeer. Het is niet noodzakelijk om over een eigen wapen te beschikken, de verenigingen stellen deze ter beschikking. Behalve de competitie wordt er ook nog om de zgn. Boetebeker geschoten en vindt het traditionele gehaktballentoernooi plaats aan het einde van de competitie.

Bovendien is de schietbond van plan om op 2 verschillende locaties doordeweeks oefenavonden aan te bieden voor de reeds actieve schutters en als introductie voor een ieder die interesse heeft om deze vorm van de schietsport te beoefenen. Op deze avonden zijn er wapens en instructeurs aanwezig. Om het schieten voor de ouderen onder ons wat gemakkelijker te maken, bestaat er de mogelijkheid op ,opgelegd’  te schieten. Hierbij steunt het geweer op een standaard waardoor het gemakkelijker wordt het wapen te hanteren. Op deze manier kan er door jong en oud deelgenomen worden aan de schietsport.

Verdere informatie is te vinden op de link competitie.nl, als onderdeel van de site van de Winterswijkse SchietBond.

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant