BSC Hickory: dé honk- en softbalvereniging in de Achterhoek!

 

In 1979 is in Winterswijk de honk- en softbalvereniging BSC Hickory opgericht. BSC Hickory heeft een prachtig complex op ’t Huitinkveld, naast FC Trias en Outdoor Winterswijk. 

In de lift 

Mede door corona is BSC Hickory de afgelopen jaren in ledenaantal achteruit gegaan en is het lastig geweest om aan nieuwe aanwas te komen. Echter is dit jaar goed begonnen. Hickory 1 kreeg meerdere nieuwe ervaren spelers erbij en het recreantenteam werd ook uitgebreid. Maar het allerbelangrijkste is dat op dit moment ook een nieuwe groep jeugdspelers fanatiek aan het trainen is en zelfs al een eerste wedstrijd gespeeld heeft!

Hickory 1: kampioenschap 

Het seizoen 2023 staat voor Hickory 1 in het teken van het kampioenschap. Met een uitgebalanceerd team, met de aansluiting van een aantal nieuwe ervaren spelers en de terugkeer van geblesseerde spelers, is begin april gestart met de competitie in de 6e klasse. Met wedstrijden in onder andere Enschede (HTH), Arnhem (Rhinos), Cuijk (Bullfighters), Rosmalen (Gryphons) en Deventer (Eagles) stond een aantal bekende en een aantal onbekende clubs op het wedstrijdprogramma. De start van de competitie was goed en na de eerste wedstrijd werd meteen de koppositie veroverd. In de komende weken wordt nog een aantal belangrijke wedstrijden gespeeld en hoopt het team het kampioenschap binnen te slepen. Het team bestaat uit een aantal routiniers en een aantal jeugdspelers die vanuit verschillende windstreken komen. Zo komen de spelers, naast Winterswijk, ook uit Apeldoorn, Doetinchem, Deventer en Zwolle. Tevens is begin 2023 een speler uit Rheden (Duitsland) aangesloten bij het team.  De voornaamste reden dat deze spelers, ondanks de verre afstand, toch bij Hickory blijven spelen is het teamgevoel. De gezelligheid, de hechtheid zorgt ervoor dat iedereen zich snel thuis voelt binnen het team. Naast de trainingen en wedstrijden staat ook gezelligheid voorop..

Recreanten 

Het recreantenteam bestaat uit oud honk- en softbalspelers, maar ook uit spelers die nooit eerder in aanraking zijn geweest met softbal. Dit gemêleerde team speelt softbalwedstrijden en -toernooien buiten de competitie om op recreatief niveau. Al een aantal jaar nemen zij deel aan de Duitse BBQ-liga. Hierin spelen zij om de zoveel tijd een toernooi tegen Duitse clubs in de grensregio met Nederland.

Jeugd

Door Corona is Hickory ook veel jeugdleden verloren. Maar op dit moment zijn we weer volop in opbouw. Door actieve werving en vrije trainingen, zijn er inmiddels weer 7 leden in de leeftijd van 10 tot en met 14.We hopen in de komende periode nog een aantal nieuwe leden te kunnen verwelkomen zodat we weer met een jeugdteam deel kunnen nemen aan competitie. Inmiddels zijn we ook bezig met een beeball team (van 6 tot 10 jaar). Heb je belangstelling voor het beebal of het jeugdteam tot 14 jaar, kom gerust vrijblijvend op de vrije trainingen, iedere zaterdag van 10 tot 12.

Zin in een clinic?

BSC Hickory organiseert al jaren clinics. Het afgelopen jaar hebben wij onder andere kennismakingslessen gegeven aan basisschoolleerlingen, sportdagen voor middelbare scholieren en clinics voor vriendengroepen en andere belangstellenden. Honkbal en softbal is bij uitstek een mooie sport voor een clinic of een bedrijfsuitje, zeker omdat honkbal, geheel onterecht, bij heel veel mensen niet zo bekend is en sommige mensen nog nooit een bal hebben gegooid of geslagen! Alles is mogelijk bij Hickory!

Wil je meer weten over Honkbal? Wil je een keer meetrainen of wil je vrijwilliger worden bij BSC Hickory? Bedrijfsuitje of clinic? Op onze website www.bsc-hickory.nl vind je alles over onze vereniging. Je kunt natuurlijk ook een mail sturen naar info@bsc-hickory.nl of tijdens een training langskomen. Je bent van harte welkom!

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant