Handbal, een teamsport voor iedereen!

 

Handbal is een flitsende sport voor meiden en jongens die van actie houden! Bij handbal kun je eigenlijk alleen winnen als je goed samenspeelt met je team. Het is een leuke, snelle en stoere teamsport. Met het hele team verdedig je en val je aan, waardoor iedereen kan scoren!

Informatie voor ouders

Wil jouw kind een keer een (andere) sport uitproberen? Wel eens gedacht aan handbal? Dat is dé ideale sport voor kinderen. Het is goed voor hun motoriek, ze kunnen zich lekker uitleven en heerlijk hun energie kwijt: rennen, springen, vallen en gooien. Bovendien wordt er bij de jongere leeftijden gemengd gespeeld, dus dat maakt het extra leuk.

Veelzijdig en makkelijk te leren

Handbal is een zeer veelzijdig en makkelijk te leren sport. Tijdens de competitie wordt handbal binnen in de zaal gespeeld, dus ook in de wintermaanden. Daarnaast is er in de zomermaanden Beach Handball, waar het allemaal draait om zand, zon, trucjes en snel spel!

Zeer sociale sport
Het is ook een zeer sociale sport, want de kinderen moeten als team goed samenwerken om succes te hebben. Ze beleven al op jonge leeftijd wat teamspirit is! Daarnaast is het ook een coole sport, want het is snel en dynamisch en ieder kind kan scoren! Sportiviteit en respect zijn erg belangrijk binnen handbal.

Meer weten?

Kom eens een keer gezellig langs bij onze handbalvereniging HCW. Je kunt op de tribune of zijlijn een kijkje nemen, of train lekker mee! Aanmelden voor een proeftraining kan eenvoudig via onze website: www.hcw.nl/proeftraining

Je kunt je natuurlijk eerst ook inlezen op www.handbal.nl, daar is ook allerlei interessante informatie over handbal te vinden!

 

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant