Budokamp: een 40 jarige traditie

 

Net voor de zomervakantie verrijzen jaarlijks de tenten op het veld naast het Budocentrum. Het gras is gemaaid, vrijwilligers zijn geïnstrueerd en dan kan het beginnen: een heel weekend kamp als afsluiting van het sportseizoen.

Vrijdagavond komen de kinderen aan, bepakt met slaapzak en tas. Een ouder sleept het al opgeblazen matras achter zich aan. Even aanmelden en dan verzamelen op het veld. Als alle ouders weg zijn worden de tenten verdeeld. De jonge meiden samen, de pubers in de grote tent. Het feest kan beginnen! Ruim 50 karateka’s en judoka’s in de leeftijd van 6 tot begin 20 zijn er klaar voor.

Het hele weekend staat in het teken van gezelligheid, spel en sport. Er is een bosspel, er wordt samen gegeten, broodjes worden geroosterd boven het vuur, er wordt gekletst, gelachen, gerend, gespeeld, een film gekeken in de dojo. Het is prachtig om te zien hoe jong en oud samen optrekt. Elkaar ontmoeten buiten de mat, voor sommigen voor het eerst twee nachten zonder ouders kamperen. Het kamp vergroot het clubgevoel dat het Budocentrum graag nastreeft.

Op zaterdag is er een activiteit buiten het kamp: de jongere kinderen vertrekken dit jaar met ouders naar Monkey Town, de oudere jeugd komt via een puzzeltocht aan bij de Kartbaan. Na een barbecue sluiten ouders aan voor een borrel. Een moment om bij te kletsen, maar ook een moment om eventjes te kunnen kijken hoe hun kind het heeft.

Bij een enkel kind slaat de vermoeidheid toe, dat ligt al te slapen in de tent.

De zondag wordt afgesloten met zwemmen bij de Twee Bruggen. Terwijl een aantal ouders het kamp opruimt, zijn velen al thuis op de bank ingedut.

Ook geïnteresseerd in judo of karate? Kom gerust eens kijken en meedoen. Zie ook www.budocentrum.org

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant