FTC Wenters in de ban van nieuw tenue

 

FTC Wenters staat weer voor een nieuwe winterseizoen. Dat betekent dat de racefietsen worden gestald en de mountainbikes, cyclocrossers en gravelbikes weer uit de schuur worden gehaald. Uiteraard geldt dat niet voor de ATB-afdeling die het hele jaar door op de MTB fietst. En er is een enkel lid dat het hele jaar op de racefiets zit.

Voor de racefietsers wordt de ondergrond dus weer zand en grind, al wordt er al wel weer gepraat over een fietstrip op de racefiets voor volgend jaar. Die voorbereidingen gaan gewoon door. De winter staat voor de racefietsers doorgaans in het teken van prepareren voor het racefietsseizoen.

De ATB-afdeling van FTC Wenters floreert. Het aantal mountainbikers groeit nog steeds en het is een actieve tak binnen de Winterswijkse fiets en toerclub. Zo onderhoudt een aantal leden samen met leden van FTC Kotten de mountainbikeroute rondom Winterswijk, alsmede de route op de Winterswijkse Berg (voormalige vuilnisbelt).

FTC Wenters is momenteel vooral in de ban van het nieuwe tenue. De leden krijgen tijdens de ledenvergadering een voorproefje van het nieuwe shirt en de broek. Na een enquĂȘte onder de leden is gebleken dat het donkerblauwe shirt niet zichtbaar genoeg zou zijn in verband met de veiligheid. Dat leefde vooral onder de mountainbikers. Vandaar dat het nieuwe shirt meer zichtbaar is door de kleurschakering.

De shirtsponsors zijn de club grotendeels trouw gebleven en waar een enkeling is gestopt, is daar een ander bedrijf voor terug gekomen. Een groot compliment daarvoor voor de sponsorcommissie. De renners fietsen nu voor het vijfde jaar in het huidige, donkerblauwe tenue en dat is een jaar langer dan gebruikelijk. In de coronaperiode heeft het bestuur namelijk besloten een jaar te fietsen zonder de donatie van de sponsors, omdat die het door de coronacrisis al moeilijk genoeg hadden. Daardoor is de looptijd met een jaar verlengd.

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant