Wij zijn FTC Kotten!

 

Wij zijn een fietsclub met inmiddels bijna 60 enthousiaste leden. We zijn een groep sportieve fietsers (heren én dames) die op pad gaan met zowel de racefiets als de ATB.
Gemoedelijkheid staat daarbij hoog bij ons in het vaandel!

We gaan echt wel voor een sportieve uitdaging, maar daarnaast is er ruimte voor een gezellige koffiepauze onderweg. En na een inspannende rit is het natuurlijk ook heerlijk om even met elkaar te ontspannen onder het genot van een drankje bij Hotel Café de Lindeboom.

In het voorjaar en zomer maken we tochten op de racefiets. Vaak hebben we vooraf in de appgroep al aangegeven waar we naar toe fietsen. Hierbij vertrekken we ook regelmatig richting de Duitse heuvels. In het najaar en winter fietsen we met de ATB door de Winterswijkse omgeving.

Bij FTC Kotten kennen wij voor de racefietsers drie groepen:

Groep Snelheid Afstand
A 30 – 33 km/uur 80 – 110 km
B 27 – 30 km/uur 80 – 110 km
C 26 – 28 km/uur 70 – 90 km

Op de ATB fietsen we meestal in twee groepen. Hierbij wordt de snelheid aangepast zodat iedereen mee kan komen.

Onze trainingstochten
Van begin maart tot eind september verzamelt de A-groep op de zondagmorgen om 9.00 uur, de B-groep om 9.10 uur en de C-groep om 9.15 uur bij de Lindeboom.

In de periode van de zomertijd is er voor de racefietsers ook op de woensdagavond een trainingsrit. Om 19:00 uur wordt er verzameld bij de Lindeboom om vervolgens een tocht van 50 tot 70 km te maken, afhankelijk van hoe lang het licht blijft.

In de herfst en winter worden er op de ATB tochten van 45 tot 55 km gemaakt door de A en B groep en door de C-groep tochten van 30 tot 40 km.

Lid van een fietsclub duur?
Nee hoor! Uiteraard heb je een goede fiets nodig, maar die mag je zo duur maken als je zelf wilt. Onze jaarlijkse contributie van slechts € 75 bestaat uit een contributiebedrag voor FTC Kotten en uit het verplichte lidmaatschap van de Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU). Hiermee ben je persoonlijk verzekerd en niet onbelangrijk, je fiets ook.

Onze clubkleding
We rijden in een kenmerkend rood-wit-(licht)blauw clubtenue. Veilig en van ver herkenbaar. Voorzien van de namen en logo’s van onze trouwe sponsoren. Alle FTC Kotten-leden worden geacht om tijdens clubactiviteiten gekleed te gaan in deze clubkleding.
De kleding krijg je in ruil voor een eenmalige bijdrage. Ook een helm krijg je via de club.

Kom je ook een keer meefietsen?
Sociale contacten opdoen en onderhouden én een motivatie om vaker te gaan fietsen. Dat zijn vaak de voornaamste redenen om lid te worden van een fietsclub. Maar ook wordt gedacht dat je dan verplicht bent om elke rit aanwezig te zijn. Deze verplichting is er bij ons absoluut niet! Aanmelden voor een rit is ook zeker niet nodig. Toch staat er elke keer weer een mooie groep klaar om samen de nodige kilometers weg te trappen.
Lijkt het je leuk om een (paar) keer mee te fietsen, dan ben je van harte welkom!
Laat dan even een berichtje achter via onze site of via een bekende die al lid is. Ben je na de introductie enthousiast geworden en wil je lid worden meld je dan bij de secretaris. Je kunt ook het aanmeld formulier op onze site invullen, dan nemen wij daarna contact met je op voor de verder details en informatie.

website:      ftckotten.nl

email:          info@ftckotten.nl

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant