‘Probeer Badminton Nu’ in oktober van start bij BC ’t Pluumke ‘67

 

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je gewoon lekker sportief bezig zijn samen met anderen in verenigingsverband? Dan is badminton echt iets voor jou! Vanaf de eerste week van oktober kun je bij BC ’t Pluumke ’67 meedoen aan de actie ‘Probeer Badminton Nu’. Onder leiding van ervaren begeleiders krijg je binnen 10 lessen alle basisbeginselen aangeleerd, ook leer je de spelregels kennen en speel je je eerste wedstrijden.

10 introductielessen voor € 25,-
In tien lessen leren we je de basisbeginselen van de badmintonsport. Leenrackets zijn aanwezig. Kosten zijn € 25,- zonder verdere verplichtingen. ’Probeer Badminton Nu’ is geschikt voor jong en oud en op alle niveaus. We beginnen in de eerste week van oktober, maar je kunt ook op een later moment aansluiten. Inschrijven kan via de website: https://www.probeerbadminton.nu/verenigingen/t-pluumke-67

Doelgroep: Jeugd – beginners (plusminus 8-10 jaar)
Speeldag: Woensdag
Start cursus: 04-10-2023
Speeltijd: 18.00 t/m 19.00 uur
Locatie: Sport- en turnhal Winterswijk

Doelgroep: Volwassenen – recreanten
Speeldag: Woensdag
Start cursus: 04-10-2023
Speeltijd: 20.30 t/m 21.30 uur
Locatie: Sport- en turnhal Winterswijk

Doelgroep: Volwassenen – overdag
Speeldag: Dinsdag
Start cursus: 03-10-2023
Speeltijd: 14.45 t/m 16.30 uur
Locatie: Sportzaal de Vlier

Team 3 schrijft geschiedenis met winst in Nationaal Kampioenschap voor Competitieteams

Na een overtuigend kampioenschap in de regionale badmintoncompetitie is het derde team van BC ’t Pluumke ’67 er in geslaagd om ook het Nationaal Kampioenschap voor competitieteams binnen te slepen.

Strijd om nationaal kampioenschap
Het Winterswijkse kampioenteam werd begin 2023 overtuigend kampioen in de negende divisie van de regionale badmintoncompetitie. Ieder jaar strijden na afloop van de competitie de winnaars uit de diverse divisies om het Nationaal Kampioenschap voor Competitieteams. Erenda Kruisselbrink, Leonie van Ekelenburg, Ronnie Steijlen, Rudi Joling en Eric Stemerdink trokken namens BC ’t Pluumke ‘67 naar Zutphen om daar de strijd aan te gaan voor het nationaal kampioenschap.

Het kwam uiteindelijk aan op een spannende finalewedstrijd tegen BC Allotria uit Hasselt.
Na een moeizaam begin keken de Winterswijkers tegen een achterstand aan. Het lukte om terug te komen tot een gelijke stand. Waarna het aankwam op de laatste wedstrijd. Het werd een ware thriller. Met 21-19 in de allesbeslissende derde game besliste BC ’t Pluumke ’67 de finalewedstrijd. En was het Nationaal Kampioenschap een feit!

Unieke prestatie
Hiermee hebben de Winterswijkse badmintonners een unieke prestatie neergezet. Het is de eerste keer in de historie van BC ’t Pluumke ’67 dat een competitieteam Nederlands Kampioen is geworden. Een prachtige historische prestatie voor de hele vereniging en voor het team in het bijzonder.

Badmintonweetje: Hardste smash ooit gemeten 565 km/u!
Wist je dat badminton de snelste racketsport ter wereld is? Badminton is een heel explosieve sport. Het vergt snelheid, behendigheid en uithoudingsverhogen. De internationale topspelers slaan de shuttles tijdens wedstrijden met honderden kilometers per uur over het net. Satwiksairaj Rankireddy uit India brak afgelopen zomer het Guiness World Record voor de hardste smash ooit met een verbazingwekkende snelheid van 565 km/uur!

BC ’t Pluumke ’67: Een vereniging waar iedereen welkom is
De badmintonsport kan beoefend worden door sportievelingen van alle leeftijden en van alle niveaus. Voor de jongste badmintonners zijn er jeugdtrainingen onder leiding van enthousiaste trainers. En door wedstrijden te gaan spelen in de regionale jeugdcompetitie komt de jeugd al snel in aanraking met het wedstrijdelement. Bij de senioren is plek voor zowel (ervaren) competitiespelers als voor de beginnende recreant. Op verschillende momenten in de week bieden we speelmogelijkheden. En ook naast het badmintonveld worden regelmatig gezellige verenigingsactiviteiten georganiseerd. Kortom, een kleine vereniging maar met veel mogelijkheden!

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant