Sharewood

 

Na ruim 20 jaar is het (traditionele) handboogschieten, sinds 2020, weer mogelijk in Winterswijk.

Sharewood Winterswijk is een outdoor handboogschietgroep die zijn onderkomen op de zondagmorgen heeft rondom Hotel de Lindeboom. De groep houd zich vooral bezig met het zogenoemde 3D (jacht) schieten, en dit gebeurt op een vooraf uitgezet parcours.

Het 3D Parcours is gelegen in de hotel-tuin en het aangrenzende bos. (6735.68 m2)

Van café naar bos.

Dit jaar is het ook weer mogelijk om na ruim 20 jaar een clinic te volgen of zelfs in combinatie met een boogschiet 3D experience  in het bos. In vroegere tijden werd dit kleinschalig in het café of een welbekend service theater gedaan. Tegenwoordig doen we dit vooral buiten. Deze clinics kunnen op het terrein van de Lindeboom, maar ook op uw eigen locatie.

De maand juni was Sharewood zeer actief met maar liefst 6 middagen en de groepen varieerden van 6 tot 50 personen.

Zo was er in maart al het nationale kampioensteam van badmintonvereniging ’t Pluumke67 (Team 3) dat als afsluiting van het seizoen een leuke middag beleefde in een weiland van één van de teamleden. Vanaf de weg leek het wellicht op boerengolf, maar de teamleden liepen met de handbogen van doel naar doel, in de afgeschermde en omheinde weide.

Boogschieten op een boerenerf richting een voerkuil?, geen probleem! Samen met onze vangnetten zorgen we altijd voor een veilige situatie.

Een buurtschapsfeest in juni met als thema: kerst. Sharewood was erbij met o.a. blikschieten uit een kunstkerstboom. Daarmee hadden ze samen met een enorm 3D ‘rendier’ een mooie aankleding bedacht bij het thema.

Een familie uit Den Helder die de 80ste verjaardag vierde van “Opa”. Na een ‘training’ in de tuin trokken we met zo’n 15 familieleden het bos in en men was onder de indruk wat ze daar aantroffen. Diverse 3D doelen stonden hier opgesteld en op de tijd werd plots niet meer gelet. Een mooi compliment want de terugreis naar het noorden van Noord-Holland liep hiermee flink uit.

In augustus kregen we het verzoek of het ook mogelijk was om kinderen van een plaatselijke B.S.O. een middag te laten boogschieten. Hoewel dit niet de doelgroep is van Sharewood, hebben we deze kinderen een fantastische middag bezorgd bij de Lindeboom. Het schieten op ballonnen op een kaart was toch wel de grootste uitdaging en ook hier werd de terugreis met het busje enigszins uitgesteld want de ballonnen moesten er aan geloven. Met toestemming van de aanwezige begeleiding mochten de kinderen na een 3D ronde door het bos alsnog proberen om de ballonnen te raken.

Een huiveringwekkend geluid.

Een interessant onderdeel van een clinic is de demonstratie van de begeleidende schutters namens Sharewood. Het verschil in pijlen, de vlucht ofwel de baan van pijl en welke invloed de diverse soorten veren hierop hebben. Een pijl, met drie veren, over een afstand van zo’n 50 meter horizontaal op 1,5 meter voorbijzien en horen komen die de lucht als het ware uit elkaar scheurt maakt indruk.  Een pijl met zes grote veren die op dezelfde afstand niet verder komt dan 30 meter moet je als het ware iets hoger aanhouden maar daardoor verdwijnt het doel uit het zicht. Om het doel toch te kunnen raken moet de pijl eerst 10 meter hoog de lucht in, om 50 meter verder het doel te kunnen raken. Dat je als schutter het doel op het moment van lossen, de pees loslaten, niet meer kan zien spreken we ook wel over ‘instinctief boogschieten’. Dit soort boogschieten wordt veelal gedaan met het traditionele 3D schieten omdat hierbij ook geen vizieren, stabilisatoren of andere hulpmiddelen zijn toegestaan.

Ook eens een clinic met je buurt, je vriendengroep, je werk of vereniging meemaken? Achteraf een heerlijk buffet verzorgd door en bij de Lindeboom?

Voor verdere details en mogelijkheden neem dan contact op met Hotel de Lindeboom, telefoon: 0543 563 295.

Voor meer informatie (foto’s en filmpjes) is Sharewood te vinden op Facebook, https://www.facebook.com/SharewoodWinterswijk,

Maar een mail sturen naar Sharewoodwinterswijk@gmail.com kan ook, of stuur een berichtje naar 06 29592907.

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant