WTC: Tennis en Padel volop in ontwikkeling

 

De Winterswijkse Tennis Club is een van grootste sportverenigingen van Winterswijk. Het afgelopen jaar is de club gegroeid tot meer dan 1.000 leden. Bij de WTC kun je zowel tennissen als padellen. Tennissen kun je al meer dan 75 jaar bij WTC en sinds de renovatie van het park kun je er ook padellen. Padel is nog steeds de snelst groeiende sport van Nederland. Wat de WTC uniek maakt is de gezelligheid die je altijd proeft als je op het park komt. Er is een grote groep vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet voor de club en dat merk je meteen terug aan de sfeer. Maar ook sportief gezien is zijn de leden erg actief. Er is vrijwel altijd wat te doen en er worden veel activiteiten georganiseerd. Als actief lid kun je omgerekend voor een enkele Euro’s in de week zo’n beetje elke dag terecht. Dat maakt sporten bij de WTC supervoordelig. We WTC kunnen we dan ook benoemen als bloeiende, levendige vereniging, met leden in alle leeftijdsklassen: letterlijk van (jonger dan) 8 tot (ruim in de) 80.

Het middelpunt van de WTC zijn het clubhuis en het terras. Vanuit het clubhuis en op dit terras heb je door de centrale ligging een prachtig uitzicht over alle banen. De kunstgras tennis- en padelbanen kunnen het hele jaar door worden bespeeld, dus je kunt vrijwel altijd bij de WTC terecht om een balletje te slaan. De energiezuinige LED-lampen zorgen in de avonduren voor goede verlichting.

De WTC heeft veel enthousiaste leden die zich graag inzetten voor de vereniging. Ze helpen met het organiseren van activiteiten of staan een avondje achter de bar. Hierdoor is er veel onderling contact en een vrolijke sfeer. Nieuwe leden worden goed opgevangen en begeleid en voelen zich snel thuis bij de WTC. Er zijn tennis- en padeltrainers die je de fijne kneepjes van het spel bijbrengen, zodat er al snel op een leuk niveau kan worden meegedaan.

Tennis is een sport die je van jong tot oud kunt spelen. Dat zien we bij de WTC terug in de actieve jeugd en de fanatieke ouderen. Je kunt het spelen als recreant, gewoon voor de beweging en gezelligheid, of als wedstrijdspeler, als je graag van wedstrijden houdt. De WTC organiseert diverse competities en toernooien, maar ook leuke activiteiten voor de jeugd. Deze vinden het hele jaar door plaats, zodat er altijd wel een mogelijkheid is om de rackets te kruisen, of elkaar te ontmoeten.

Over padel

Padel maakt ook bij de WTC een stormachtige groei door. Padel is een balsport die in de basis laagdrempelig en snel is op te pakken. Al na een paar keer oefenen kun je het spel al spelen. Het spel is zeer bewegelijk en snel. Het wordt altijd met 4 spelers gespeeld: 2 tegen 2. Om het goed te spelen komt naast snelheid en techniek ook een goede tactiek om de hoek kijken. Veel padellers maken een snelle ontwikkeling door in hun niveau, zodat er al gauw spannende partijen ontstaan. Uiteraard kun je door padellessen de basistechnieken leren en je verder ontwikkelen. Ga gerust een keer kijken, als je wilt weten hoe het spelletje werkt. Wil jij ook padellen of leren padellen? Meld je dan aan via: info@wtctennis.nl

Kennismaken met WTC? Kom eens proeven!

De WTC heeft een kennismakingsprogramma dat is bedoeld voor mensen die (weer) willen gaan sporten, maar er nog aan twijfelen of tennis of padel wel de juiste sport is voor hen. WTC biedt daarom een kennismakingsprogramma aan in de vorm van een stapsgewijze ‘proeverij’. Na iedere proeverij kan de deelnemer bepalen of er nog ruimte is voor een verdere gang, stoppen, of – als het zeer goed smaakt – lid worden. De WTC wil zoveel mogelijk drempels weghalen en keuzemomenten inbouwen. Zodat mensen niet het idee hebben meteen al bij binnenkomst vast te zitten aan een lidmaatschap. Wil je ook eens bij de WTC komen proeven? Neem dan contact op via: info@wtctennis.nl. Eet smakelijk!

De Sportkrant Winterswijk is een initiatief van Mijnen Media. Heeft u vragen over de uitgave en/of deze website? Dan kunt u een mail sturen naar info@mijnenmedia.nl of bellen met 0315-341888

De Sportkrant Winterswijk is onderdeel van De Sportkrant